Ovo je izjava Baracka Obame koja je sinoć stvorila ‘ludnicu’ na internetu

Autor: Poslovni.hr , 29. siječanj 2014. u 18:24
Reuters

Američki predsjednik Barack Obama u utorak je održao govor o stanju nacije.

Američki predsjednik Barack Obama u utorak je održao govor o stanju nacije, u kojem se osvrnuo i na nejednakost u plaćama između muškaraca i žena.

Tijekom govora referirao se na popularnu seriju Momci s Madisona, što je privuklo veliku pozornost internetskih korisnika. "Žene danas čine polovicu naše radne snage. Ali one još uvijek zarađuju 77 centi na svaki dolar koji zarađuju muškarci. To je pogrešno i sramotno za 2014. godinu. Žena zaslužuje jednaku plaću za jednak rad… Vrijeme je da napustimo radnu politiku koja pripada epizodi Momaka s Madisona", izjavio je američki predsjednik.

Nakon što je Obama povukao usporedbu s popularnom serijom, internet je 'poludio', pa je primjerice na Twitteru po minuti bilo gotovo 34 tisuće tvitova koji su se dotakli tog dijela njegovog govora, navodi Business Insider. To je ujedno bila tema o kojoj se te noći najviše pisalo na Twitteru.

Nakon toga oglasio se i autor serije Momci s Madisona, Matthew Weiner. "Podupirem predsjednika i počašćen sam da je naša serija postala dio prijeko potrebne državne diskusije", priopćio je Weiner.

Komentirajte prvi

New Report

Close