Ona je najmlađa milijarderka na svijetu, a toliko je tajanstvena da mediji nemaju njenu fotografiju

Autor: Poslovni.hr , 10. ožujak 2014. u 15:55
Thinkstock

Bogatašica je toliko ispod radara da Forbes i druge publikacije nisu uspjele pronaći njezinu fotografiju.

Tajanstvena 24-godišnjakinja iz Honga Konga nedavno je ponijela titulu najmlađe milijarderke na svijetu, prema podacima Forbesa, nadmašivši na ljestvici 29- godišnjeg suosnivača Facebooka Dustina Moskovitza.

Bogatašica je toliko ispod radara da Forbes i druge publikacije nisu uspjele pronaći njezinu fotografiju. Međutim, kako piše Business Insider, javni poslovni podaci otkrivaju kako je njeno ime: Perenna Kei.

Međutim, za razliku od Moskovitza i sličnih mladih bogataša na Forbesovoj listi, Keino bogatstvo je naslijeđeno. Njen otac Ji Haipeng je predsjednik i izvršni direktor kompanije Logan Property Holding, u kojoj Kei trenutno ima jednu od direktorskih pozicija. Kompanija se bavi nekretninskim biznisom i ima prodružnice u Kini.

Keino bogatstvo iznosi oko 1,3 milijardi dolara, zahvaljujući 85-postotnom udjelu u očevoj kompaniji putem raznih divizija i obiteljske zaklade.

Neki izvori tvrde kako je Kei diplomirala ekonomiju i financije na londonskom sveučilištu, a školovala se i u Singapuru.

Inače, njeno bogatstvo povećalo se nakon što su dionice Logan Propertyja izlistane na Hongkonškoj burzi krajem prošle godine. Kompanija je na inicijalnoj javnoj ponudi zaradila oko 190 milijuna dolara, pokazuju podaci analitičke tvrtke Wealth-X.

Kei je je jedna od 42 nove milijarderke na Forbesovoj listi.

Komentirajte prvi

New Report

Close