Nikolić ne odustaje od kanala do Soluna

Autor: Poslovni dnevnik , 19. rujan 2017. u 21:59
U Srbiji se već dugo raspravlja o kanalu Morava-Vardar

Povezivanja Srbije s najvećom grčkom lukom ima potporu Kine, tvrdi Tomislav Nikolić.

Tomislav Nikolić, predsjednik srpskog Nacionalnog savjeta za suradnju s Kinom i Rusijom, inače bivši predsjednik Srbije, u razgovoru sa Zoranom Mihajlović, ministricom građevinarstva, prometa i infrastrukture rekao da nije odustao od ideje izgradnje kanala Morava-Vardar do grčke luke Solun.

Nikolić je objasnio da ima potporu Kine za taj projekt, ako se s njim usaglase Makedonija i Grčka, dodajući da će na tome raditi s dužnosnicima u Skoplju i Ateni.  Nikolić je kazao da će vrlo brzo i ministrici Mihajlović, kao i vladi Srbije, dostaviti novu studiju izvodljivosti tog velikog projekta. Kako je priopćilo Ministarstvo građevinarstva, prometa i infrastrukture, Tomislav Nikolić je rekao da to ministarstvo ima najviše poslova s Kinom i Rusijom i da mu je želja da timskim radom s Nacionalnom savjetom tih poslova bude još i više.

Zorana Mihajlović je rekla da je Srbija izabrana za centar za infrastrukturu svih projekata koji se provode između Kine i 16 zemlja središnje i istočne Europe u sklopu globalnog kineskog projekta "Jedan pojas, jedna cesta". Mihajlović je, navodi se u priopćenju, dobila potporu Tomislava Nikolića za prijedlog da do kraja godine u Beogradu bude održan summit ministara prometa i infrastrukture Kine i 16 zemalja središnje i istočne Europe, u kojima Kina razvija brojne projekte.  

Komentirajte prvi

New Report

Close