Najveća njemačka banka ukida više od 7.000 radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. svibanj 2018. u 09:40
Foto: Boris Roessler/DPA/PIXSELL

Četvrtina planiranog smanjenja bit će provedena u odjelu investicijskog bankarstva, navode u banci.

Najveći njemački zajmodavac Deutsche Bank objavio je u četvrtak da će ukinuti više od 7.000 radnih mjesta i dramatično smanjiti investicijsko poslovanje kako bi dokončao dugogodišnje razdoblje gubitaka.

"Očekuje se da će broj radnih mjesta s punim radnim vremenom smanjiti s trenutnih nešto više od 97.000 na manje od 90.000. Odgovarajuće smanjenje broja radnika već je počelo", objavila je njemačka banka u priopćenju.

Četvrtina planiranog smanjenja bit će provedena u odjelu investicijskog bankarstva, navode u banci.

To je prva velika odluka koja će biti najavljena pod palicom novog izvršnog direktora Christiana Sewinga, koji je neočekivano početkom travnja zamijenio na toj poziciji Johna Cryana.

Sewing je već signalizirao da namjerava drastično reorganizirati problemima pritisnute odjele korporativnog i investicijskog bankarstva kako bi uvjerio investitore da u banci ozbiljno rade na povratku pozitivnom poslovanju.

U sklopu planiranih izmjena Deutsche Bank najavio je smanjenje izloženosti dugu za potrebe investiranja za više od 100 milijardi eura, odnosno oko 10 posto, pri čemu bi se većina smanjenja trebala provedena "do kraja ove godine".

Također će ubrzati smanjenje prilagođenih troškova, na 22 milijarde eura u 2019. godini, s ovogodišnje 23 milijarde.

U korporativnom bankarstvu Deutsche planira smanjiti obujam poslovanja u Sjedinjenim Državama i Aziji i fokusirati se više na matičnu Njemačku i na Europu.

"I dalje planiramo biti aktivni u segmentu korporativnog i investicijskog bankarstva i želimo biti prisutni na međunarodnoj razini, od toga ne odustajemo", izjavio je Sewing u priopćenju.

"Mi smo europska alternativa u segmentu međunarodnog financiranja i tržišta kapitala, ali moramo se usredotočiti na ono što uistinu dobro činimo", dodao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close