Mišković prodaje Delta City u Beogradu i Podgorici

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2015. u 22:01
Foto: PR

Delta Holding spreman je prepustiti sve tvrtke, ako se nađe pravi kupac.

Prodaju se sve tvrtke okupljene u Delta Holdingu Miroslava Miškovića, a prvi su na redu trgovački centri Delta City u Novom Beogradu i Podgorici. Novcem dobivenim od njihove prodaje gradit će se najveći trgovački centar u regiji – Delta Planet na beogradskoj Autokomandi, pišu Večernje novosti. Kako se tvrdi iz Delte, odvijaju se posljednji dogovori s gradskom upravom i kad dobije potrebne dozvole Delta je spremna početi radove za mjesec dana i završiti ih za godinu i pol.

Iz Delta Holdinga poručuju da će njihove tvrtke biti prodane kada se pojavi pravi kupac, kao što je to bio slučaj s trgovačkim lancem Maxi koji je 2011. prodan Delhaizeu i Delta bankom koju je kupila banka Intesa.

 

9,4posto

veći su prihodi Delta Holdinga u prvom tromjesečju 2015.

Nedavno je kontroverzni Mišković, jedan od najbogatijih srpskih poduzetnika, prodao zgrada središnjice Delta Holdinga u Novom Beogradu. Međutim, u Delti tvrde da nije riječ o rasprodaji jer je njihov temeljni posao uvijek bio kupnja poduzeća koje nakon oporavka i stabilizacije poslovanja žele što bolje prodati. “Riječ je o nekoj vrsti investicijskih fondova, a na taj način je u Srbiju, preko Delte, došlo više od milijardu i pol eura. Delta se ne može smatrati nekakvim posebnim dobitnikom privatizacije, jer samo 19 posto ukupnog prometa Holdinga dolazi iz privatiziranih poduzeća”, rekli su predstavnici Delte za list Danas.

Miškovićevi poslovi razvijaju se puno dalje od građevinarstva i trgovačkih centara, a on bi se osobno, kako je rekao Danasu, želio okušati i u “razvoju sela”. Doduše, njegova kompanija je već snažno prisutna u sektoru poljoprivrede, početkom veljače je objavljeno da Delta Agrar kupuje tvrtku Pinki u stečaju iz Sremske Mitrovice. Prema pisanju Blica, Delta Agrar namjerava na južnim padinama Fruške gore oživjeti plantažni uzgoj voća na nekoliko stotina hektara zemljišta. Upravo je Agrar najviše zaslužan na rast prihoda Delta Holdinga od 9,4 posto u prvom trmjesečju 2015. A za dobre rezultate Delta Agrara i cijelog holdinga zasluge pripadaju plantaži jabuka Podunavlje u Čelarevu, od čijeg uroda oko 80 posto završi na tržištu Rusije, Mišković koji nije u dobrim odnosima s vladajućom Srpskom naprednom strankom i kojeg često proziva premijer Vučić, ne odustaje niti od investicija u nove građevinske poduhvate. Osim novog sjedišta Delte u Beogradu, najavljuje i ugovor s hotelijerskom grupom InterContinental o gradnji hotela Crown Plaza u Ljubljani od 20 katova, koji će biti jedna od najviših zgrada u tom gradu.

Komentirajte prvi

New Report

Close