Merkel želi da Grčka ostane u eurozoni

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. listopad 2012. u 17:38
Epa

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je u utorak napore i postignuti napredak Grčke u provedbi reformi.

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je u utorak napore i postignuti napredak Grčke u provedbi reformi, zaželjevši da zemlja koja ima velike financijske, gospodarske i socijalne poteškoće ostane u eurozoni.

"Želim da Grčka ostane u eurozoni", rekla je Merkel na konferenciji za novinare zajedno s grčkim premijerom Antonisom Samarasom, izrazivši pritom uvjerenje da su "ti teški napori vrijedni truda".

"Puno je postignuto. Ima još puno toga za napraviti, a Njemačka i Grčka će usko surađivati ", dodala je kancelarka. Upozorila je također da "ukoliko se sada problemi ne riješe, kasnije će se manifestirati na još puno teži način". Podsjetila je na svoje istočnoeuropsko iskustvo i kazala "da jako dobro zna koliko je vremena potrebno za reforme".

Samaras je istaknuo da je Grčka odlučna u preuzimanju obveza po pitanju proračunske discipline i provedbe strukturnih reformi. Prema procjenama vlasti najmanje je 40.000 ljudi prosvjedovalo protiv mjera štednje i dolaska njemačke kancelarke. Prosvjednici su bacali kamenje na barikadu koju je postavila policija pokušavajući spriječiti demonstrante koji su se htjeli približiti zgradi parlamenta u kojoj su vođeni razgovora Merkel i Samarasa.

Komentirajte prvi

New Report

Close