Kromberg & Schubert krenuo u Kruševcu

Autor: Poslovni dnevnik , 17. lipanj 2018. u 21:59
Vlada Srbije dala je 9,5 mil. eura poticaja za otvaranje tvornice kabela

Njemačka kompanija, vodeći globalni dobavljač kabelskih sustava za autoindustriju, uložila je 20 milijuna eura, a do 2022. godine posao treba dobiti 2500 radnika.

Njemačka kompanija Kromberg & Schubert otvorila je krajem prošlog tjedna u Kruševcu tvornicu za proizvodnju kabela za autoindustriju u koju je dosad uložila 20 milijuna eura, a planirano je ukupno ulaganje od 29 milijuna eura, javlja agencija Beta. 

U pogonu u Kruševcu na 23.000 kvadrata trenutno radi 565 osoba, dok je do kraja godine planirano zapošljavanje još 200. Kada tvornica proradi punim kapacitetom, do 2022. godine, bit će zaposleno 2500 radnika.

Vlada Srbije je njemačkoj kompaniji dala poticaje za otvaranje tvornice od 9,5 milijuna eura, a Grad Kruševac je ustupio 6,2 hektara zemljišta i osigurao infastrukturne priključke. Pogon u Kruševcu je prvi razvojni projekt kompanije u Srbiji i predstavlja prekretnicu za njen daljnji strateški razvoj. Pokaže li se investicija pozitivnom u pogledu učinkovitosti i troškova, Kromberg & Schubert planira povećati ulaganje, čime bi broj zaposlenih porastao do 4000.

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, na otvaranju je rekao da će Kromberg & Schubert za 20 dana donijeti odluku o novoj investiciji i da se on nada da će izbor biti Srbija, a u konkurenciji su četiri srpska grada.

Kromberg & Schubert je obiteljska kompanija za proizvodnju auto dijelova i vodeći je globalni dobavljač za sustava kabela i tehnologiju brizganja. Zapošljava više od 48.000 ljudi na 45 lokacija. Prihod grupe u 2017. godini iznosio je 1,6 milijardi eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close