Kliničkom prehranom protiv Alzheimera

Autor: Andreja Šantek,VLM , 24. srpanj 2012. u 22:00

Nestlé Health Science, podružnica tvrtke Nestlé, kupila je udio u američkoj tvrtki Accera kako bi pružila podršku razvoju Axona, kliničke hrane koja je namijenjena dijetetskoj kontroli Alzheimerove bolesti. “Ulazak u Acceru strateški je iskorak prema izgradnji vlastitog portfoila za zdravlje mozga”, rekao je Luis Cantarell, glavni direktor Nestlé Health Sciencea. Ovom akvizicijom, dodaje, Nestlé Health Science želi doprinjeti pronalasku novih rješenja za sve veći zdravstveni problem opadanja kognitivnih funkcija.

Alternativni izvor energije
Alzheimerova bolest najčešći je oblik demencije kod odraslih i rezultira kroničnim i nepovratnim opadanjem kognitivnih funkcija jer je, napredovanjem bolesti, mozak sve manje sposoban koristiti glukozu za energiju koja mu je potrebna. Klinička hrana Axona potiče proizvodnju prirodnih spojeva tzv. ketonskih tijela koje mozak može koristiti kao alternativni izvor energije što rezultira boljim pamćenjem i poboljšanjem kognitivnih funkcija kod pacijenata u ranom i srednjem stadiju Alzheimerove bolesti.

Personalizirana hrana
Iz Nestlé Health Science poručuju da žele potaknuti razvoj nove industrije koja će objediniti tradicionalnu prehranu i farmaceutsku industriju kroz razvoj personaliziranih prehrambenih rješenja na temelju znanosti, kako bi se oblikovao novi pristup prevenciji i upravljanju bolestima kroz kliničku prehranu. Kupnja udjela u Acceri dio je strateškog plana Nestlé Health Sciencea za razvoj prehrambeno-medicinskih rješenja za gastroenterološke, metaboličke te neurološke zdravstvene probleme.

Komentirajte prvi

New Report

Close