Kinezi odobrili kredit za gradnju Koridora 11

Autor: Poslovni dnevnik , 12. kolovoz 2013. u 09:25
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Kinesko ministarstvo gospodarstva odobrilo je u petak kredit od 334 milijuna dolara za izgradnju Koridora 11.

Kinesko ministarstvo gospodarstva odobrilo je u petak kredit od 334 milijuna dolara za izgradnju Koridora 11, izjavio je srbijanski ministar građevine Velimir Ilić i najavio da će radovi početi u rujnu.

Kinesko ministarstvo je odobrilo kredit, kao zadnji korak u predviđenoj proceduri, nakon što je kineska Exim banka odobrila taj kredit krajem lipnja ove godine, rekao je Ilić Tanjugu na primanju povodom obilježavanja "Dana građevinara". Predviđena je izgradnja autoputa od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, u dužini od oko 50 kilometara, a glavni izvođač radova je kineska Shandong Hi-speed grupa.

"Imamo danas jednu veselu vijest iz Kine – da je njihovo ministarstvo gospodarstva, kao zadnja instanca, odobrilo naše projekte i da u rujnu kreću radovi", istakao je Ilić u vladi Srbije čestitajući građevinarima njihov praznik. Istaknuo je kako će biti posla za tisuću novih radnika i da su još "dvije koncesije na pragu potpisivanja, a bit će brzo na vladi". Kinezi su ranije poslali srbijanskom ministarstvu građevine zahtjev da rade dvije koncesije na Koridoru 11. 

Komentirajte prvi

New Report

Close