Kineze zanima aerodrom u Mariboru i Marifarm

Autor: Poslovni dnevnik , 27. ožujak 2014. u 22:00
Kinezima je Maribor važan zbog željezničke veze s Koprom

Razgovori s investitorima.

Izaslanstvo Općine Maribor vratilo se iz Kine gdje je pregovaralo o mogućim investicijama i suradnji s kineskim partnerima, pišu slovenski mediji.

Najkonkretniji razgovori vođeni su o ulaganju u tvornicu akumulatora, mariborsku zračnu luku i farmaceutsku tvrtku Marifarm. Kineska kompanija za proizvodnju akumulatora Shihlien Apex želi još ove godine pokrenuti proizvodnju u Mariboru pa pregovara s općinom o mogućim lokacijama, rekao je nakon povratka izaslanstva iz Kine Marko Kovačič, savjetnik mariborskog gradonačelnika. Mariborsko izaslanstvo u Kini je promoviralo i mariborsku zračnu luku, odnosno planirani logistički centar.

"Chongqing traži željezničku poveznicu srednje i istočne Europe do Jadranskog mora, a u suradnji s Lukom Koper nudimo mogućnost da uspostave tu vezu", tumači Kovačič. Kineskim sugovornicima predstavili su ponudu za kupnju Aerodroma Maribor, a jedan od zainteresiranih već je potpisao pismo namjere i ponudio pet milijuna eura. U travnju na pregovore dolaze i ulagači zainteresirani za preuzimanje Marifarma. 

Komentirajte prvi

New Report

Close