Jedna od najpoznatijih metropola svijeta objavila oglas za posao – traži se ‘noćni car’

Autor: Poslovni.hr , 27. kolovoz 2016. u 09:54
FOTO: Thinkstock

Gradski oci odlučili su se ozbiljno pozabaviti oživljavanjem noćne scene te bi onaj kojeg zaposle trebao pomoći noćnim klubovima kojima u posljednje vrijeme ne ide baš sjajno te tako pridonijeti gospodarskim pokazateljima glavnog grada.

London je odlučio raspisati natječaj za radno mjesto 'noćnog cara', a kako je objašnjeno ta bi osoba trebala 'poticati kulturu noćnog života i pridonositi ekonomiji glavnog grada'.

Oglas je postavljen na službenim stranicama gradske uprave i o njemu su izvijestili brojni britanski mediji. U opisu radnog mjesta navodi se radno vrijeme od petka navečer do ponedjeljka ujutro. Iza tog oglasa krije se ozbiljan problem koji muči ovu metropolu, ali i cijelu Veliku Britaniju, jer se u posljednjih deset godina broj noćnih klubova prepolovio. Taj trend pripisuje se rastu cijena nekretnina, glomaznoj birokraciji koja prati taj biznis i prigovorima nezadovoljnih susjeda koji vlasnicima klubova zagorčavaju život prigovarajući zbog buke.

Londonski gradonačelnik Sadique Khan još je tijekom svoje predizborne kampanje obećao riješiti problem noćnog života u Londonu.

"Ne želim da mladi i kreativni stanovnici Londona napuštaju naš grad i odlaze u Amsterdam, Berlin ili Prag gdje se klubove podržava i dozvoljava im se da se razvijaju", kazao je Khan.

Prema službenim podacima u Velikoj Britaniji je prošle godine radilo 1.733 noćna kluba dok ih je 2005 bilo 3.144. Samo je u Londonu pozatvarano 35 posto njih.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close