Indijci upravljaju skadarskim eko resortom

Autor: Poslovni dnevnik , 12. listopad 2017. u 22:00
Foto: PD

Francuz Lionel Sonigo u Crnoj Gori udružio se s talijanskom građevinskom tvrtkom Pizzarotti Group.

Crna Gora će za četiri godine dobiti luksuzni turistički eko resort, koji će biti smješten u NP Skadarsko jezero. The Oberoi Luxury Resort and Spa Skadar Lake Montenegro An Eco Resort imat će hotel s 51 apartmanom, površine od 80 do 300 četvornih metara i 30 vila za iznajmljivanje, piše Portalanalitika.com. Turistički kompleks vrijedan 160 milijuna eura gradit će Montenegro Resort Company i talijanska građevinska kompanija Pizzarotti, koji su i vlasnici, dok će hotelom upravljati indijski Oberoi Goup.

Zelena gradnja u Crnoj Gori

“Sinonim za Crnu Goru je divlja ljepota. Naš resort istaknut će divlju ljepotu vaše zemlje, koja je luksuz sama po sebi. U našem je najvećem interesu da ne promijenimo netaknutu ljepotu Skadarskog jezera, ako ne sačuvamo jezero kakvo je danas, ne možemo sačuvati ni naš biznis”, rekao je Lionel Sonigo, predsjednik Montenegro Resort Company. Očekuje se da će izgradnja početi u prvoj polovini 2018. godine, a očekivani rok završetka gradnje je kraj 2022. godine. U ekskluzivnom resortu zaposlit će se oko 200 osoba, a za vrijeme glavne sezone bit će ih 300, najavio je Sonigo na prezentaciji projekta, o kojem se govori već nekoliko godina. Resort koji je dosad bio poznat kao Porto Skadar Lake, sada je dobio novo ime, a predstavljen je i novi investitor, talijanski Pizzarotti Group. Ta kompanija s više od sto godina tradicije i iskustva posluje u 17 zemalja, a u Crnoj Gori uz novi resort gradi i Porto Novi u Kumboru. “Nevjerovatan razvoj turističkog sektora i kakvoća investicija u Crnoj Gori privukao je pozornost našeg odjela za nekretnine. Ovdje želimo primijeniti iskustvo stečeno radom na projektima u Monte Carlu, New Yorku, na francuskoj Rivijeri i u Italiji”, rekao je Giorgio Cassina, glavni direktor kompanije Pizzarotti.

Talijanska kompanija već je gradila eko resort u nacionalnom parku u Sardiniji, u skladu sa standardima jednog od globalno najpoznatijih certifikata za zelenu gradnju LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), koje će primijeniti i u Crnoj Gori.

 

160 milijuna eura

vrijedan je turistički projekt na Skadarskom jezeru

Upravljaju s 33 hotela

Resortom u NP Skadarsko jezero upravljat će The Oberoi Group, indijski hotelski lanac kojeg su 2015. i 2016. godine čitatelji prestižnog časopisa za putovanja “Travel + Leisure” izabrali za najbolji svjetski hotelski brend, navodi Portalanalitika.

 

Već su trebali doći gosti

Projekt Porto Skadar Lake započet je još 2014. godine, a tada se govorilo o vrijednosti od 90 milijuna eura. Radovi su, pisali su crnogorski mediji navodeći predstavnike Montenegro Resort Company, trebali početi u ožujku 2015. godine, dok su prvi gosti najavljivani za svibanj 2017. godine. Izgradnju eko resorta vodi francuski poduzetnik Lionel Sonigo koji posluje u regiji dvadesetak godina, a u ekološkom turizmu prvi put se okušao 2008. godine kada je u Tanzaniji kupio osam hektara zemlje i otvorio Cristal Resort, koji sliči na kompleks koji želi izgraditi u Crnoj Gori.

“Upravljamo s 33 hotela i resorta diljem svijeta i u poslednjih 80 godina bez prekida redefiniramo značenje luksuza i izvrsnosti u usluzi. Naš cilj je da svakom gostu isporučimo jedinstveno iskustvo. Biramo, educiramo, treniramo i razvijamo sve naše zaposlene, na svim razinama – u jednom smjeru, da razumiju goste i da im budu najbolja usluga. Oduševljeni smo što smo dio ovog projekta, prvog za nas u Europi. Primijenit ćemo najbolje ekološke prakse u svim tehnološkim, operativnim procesima i opremi koju ćemo koristiti”, rekao je Sameer Nayar, potpredsjednik Oberoi Groupa za strateški razvoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close