I poljski konzorcij želi graditi TE Pljevlje 2

Autor: Poslovni dnevnik , 29. listopad 2013. u 17:15
PD

Konzorcij poljskih kompanija – Pol-Mot, Alstom i Foster Wheeler Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) predat će ponudu za izgradnju drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima, piše crnogorska Pobjeda.

Konzorcij poljskih kompanija – Pol-Mot, Alstom i Foster Wheeler Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) predat će ponudu za izgradnju drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima, piše crnogorska Pobjeda. Andrej Zarajčik, predsjednik Pol-Mot grupe rekao je da ponuda predviđa proizvodnju 260 megavati struje u čistoj tehnologiji temeljenoj na crnogorskom uglju iz rudokopa Maoče.

Iz EPCG ipak ne žele objaviti tko je sve dosad dostavio ponude za drugi blok TE Pljevlje, ali Pobjeda navodi da je prema neslužbenim informacijama to već uradila jedna kineska kompanija, a uz konzorcij iz Poljske očekuje se i sudjelovanje jedne slovačke kompanije te najmanje još jedne iz Kine. EPCG, prema studiji za izgradnju TE Pljevlje, namjerava graditi novi blok snage od 220 do 300 megavata, na lokaciji postojeće termocentrale. Obveza ponuđača bit će da osigura kredit od 75 do 85 posto ukupno potrebnog novca za realizaciju projekta ili da, u određenom postotku u financiranju projekta ponudi i opciju zajedničkog ulaganja. Zarajčik je kazao da je siguran kako će njihova ponuda biti najbolja kada su u pitanju tehničke karakteristike. Dodao je da su upoznati sa stanjem u rudniku u Beranama, ali da za sad u to ne bi ulazili. 

Komentirajte prvi

New Report

Close