Hrvatski gosti već rezerviraju smještaj u skijalištima

Autor: Poslovni dnevnik , 10. listopad 2018. u 07:56
Foto: Getty Images

Predsezonski popusti i novi sustavi s umjetnim snijegom najviše privlače domaće kao i skijaše iz zemalja regije.

Iako su se relativno nedavno završila ljetovanja, već se rezerviraju mjesta za BiH skijališta, a posebno su privlačni predsezonski popusti.

Rezervacije smještajnih kapaciteta za skijališta počele su na Jahorini, kao i ski-karata, pišu Nezavisne novine. U rujnu OC Jahorina je odobravao popust od 15 posto na ski-karte i zapaženo je pojačano zanimanje budući da radi novi sustav umjetnog osnježivanja, koji jamči najmanje 120 dana skijanja", potvrdili su iz OC Jahorina. U ovom predsezonskom razdoblju najviše rezervacija stiže iz BiH, ali i od turista iz zemalja regije. 

"Od stranih turista najzastupljeniji su svakako gosti iz Srbije, ali i iz Hrvatske i Crne Gore", kažu iz OC Jahorina.

Cijene većine karata ostale su na istoj razini, uz blago povećanje od 3 KM (oko 12 kuna) u nekoliko kategorija. Službeno otvaranje zimske sezone planira se od 13. do 16. prosinca. Zanimanje za skijanje vlada i na Kupresu, gdje su gosti također počeli rezervirati smještajne kapacitete.

U hotelu Adria Ski navode da se turisti već raspituju za skijanje i rezerviraju smještaj kako bi s prvim snijegom uživali u zimskim sportovima."Ima zanimanja, a to su uglavnom domaći ljudi iz BiH, kao i turisti iz susjedne Hrvatske, iako ima i stranih posjetitelja", rekli su iz hotela Adria Ski na Kupresu. 

Kako banjalučki list doznaje od vlasnika smještajnih kapaciteta na Vlašiću, ponegdje je već rezerviran smještaj, iako kažu da je još rano za ozbiljnije rezervacije, jer do početka sezone treba proći dva mjeseca. "Još nema rezervacija jer sezona počinje sredinom prosinca", rekli su iz hotela Vlašić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close