Godišnja skupština Američke gospodarske komore u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 25. studeni 2016. u 14:10
Arhivska fotografija: Goran Stanzl / Pixsell

Svojim radom Američka gospodarska komora se istaknula kao jedna od najuspješnijih poslovnih organizacija privatnog sektora Hrvatske.

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) održala je godišnju Skupštinu na kojoj su predstavljene aktivnosti Komore i financijsko izvješće, te je izabran drugi dopredsjednik Komore na mandat od dvije godine. Glasanjem članova na poziciju drugoga dopredsjednika Komore izabran je gosp. Davor Tremac, General Manager, Uber Croatia. AmCham je i ove godine zabilježio rast članstva te predstavlja poduzeća koja zapošljavaju više od 65.000 ljudi, a uz stabilnu bazu članova to je dokaz kontinuirane kvalitete rada. Više od 210 članova Američke gospodarske komore čine poduzeća iz Sjedinjenih Američkih Država, Hrvatske, kao i druga međunarodna poduzeća.

Svojim radom Američka gospodarska komora se istaknula kao jedna od najuspješnijih poslovnih organizacija privatnog sektora Hrvatske. Komora je tijekom 2016. aktivno radila na inicijativama za poboljšanje poslovne klime u Hrvatskoj. Od važnijih aktivnosti komore u 2016. svakako treba istaknuti objavu Preporuke za poboljšanje poslovne klime i rast ulaganja u Hrvatskoj, sudjelovanje u pripremi nacrta novog Zakona o javnoj nabavi te aktivan doprinos pripremi porezne reforme kroz rad naših stručnih odbora.

Također u 2016. AmCham-ovi članovi su se aktivno bavili i temom značaja obnovljivih izvora energije (OIE) u energetskoj strategiji Hrvatske fokusirajući se na razvoj e-mobilnosti i proizvodnju bio goriva. Poticanje rasprave o digitalizaciji javne uprave i gospodarstva još je jedna od važnih tema koju su ove godine promovirali članovi AmCham-a. U veljači je održan poslovni ručak članova AmCham-a s Predsjednicom Republike Hrvatske, gđom. Kolindom Grabar Kitarović. Tom prilikom AmCham je predstavio inicijative komore vezane uz unaprjeđenje gospodarske klime u Hrvatskoj. U travnju 2016., Američka gospodarska komora održala je radni ručak s Ministrom financija, g. Zdravkom Marićem. U svom govoru Ministar financija je predstavio plan aktivnosti i prioritete rada Ministarstva financija. U 2016. AmCham je organizirao čak 46 vlastita događanja.

Između ostalog AmCham je pokrenuo četvrtu godinu društveno odgovornog programa za mlade lidere, AmCham Talents, te po drugi put suorganizirao AmCham & Jutarnji list Gospodarski forum. Ove godine AmCham je imao zadovoljstvo održati i petnaestu humanitarnu gala večeru za razminiranje, Večer za sigurne korake, kojom je od 2001.- 2015. prikupljeno više od 8,5 milijuna kn za razminiranje raznih dijelova Hrvatske. Detaljna stajališta AmCham-a o pojedinim temama su objavljena na web stranici Komore. 

Komentirajte prvi

New Report

Close