Pogledajte kako je izgledao najveći udar na krijumčare droge u regiji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. travanj 2013. u 14:46
Interventna policija pregledavala je vozila na ulazu i izlazu iz Dubrovnika. Akcija se provodi i u drugim gradovima i državama te je navodno uhićeno pedeset dilera. Snimio Grgo Jelavic/PIXSELL

Provedena je do sada najveću zajedničku akciju u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja droga.

Tužiteljstva i policije zemalja regije provele su do sada najveću zajedničku akciju u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga, priopćilo je u petak Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Kako je navedeno u priopćenju objavljenom u Sarajevu, u akciji kodnog naziva "Šetač" sudjelovalo je više stotina policijskih službenika koji su istodobno i koordinirano djelovali u četiri države.

Hina doznaje kako je u akciji uhićeno 50 osoba, a Tužiteljstvo BiH navodi kako je u toj zemlji uhićeno 18 osumnjičenih, dok je još jedan osumnjičeni iz BiH uhićen na teritoriju Srbije.

Policijska akcija u BiH provedena je na području Sarajeva, Banje Luke, Istočnog Sarajeva, Bileće, Stoca, Trebinja, Ljubuškog.

Osobe lišene slobode osumnjičene su za organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnih droga, kao i druga teška kaznena djela. Tijekom policijskih pretraga je otkrivena i zaplijenjena veća količina oružja i eksploziva.

Ova akcija rezultat je zajedničkog rada tužiteljstava i policije u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, te koordiniranog provođenja istrage koja je trajala oko šest mjeseci, stoji u priopćenju.

Zaplijenjena je velika količina, od oko 376 kilograma marihuane i opojne droge "skunk" i oko pola kilograma heroina.

Zajedničke aktivnosti provedene su uz potporu projekta IPA 2010-jačanje tužiteljske mreže kojega vodi Europska unija, kao i SELEC središta za policijsku suradnju zemalja Balkana u Bukureštu.

Tužiteljstvo BiH ističe kako akcija "Šetač", predstavlja do sad najbolje organiziranu zajedničku policijsku operaciju kojom je zadan udarac strukturama narko-mafije koje djeluju na području četiri države regije.

U međunarodnoj akciji USKOK-a u Crnoj Gori uhićeno 10 osoba

U Crnoj Gori je tijekom petka ujutro uhićeno 10 osoba u sklopu međunarodne policijske akcije koju predvodi hrvatski USKOK s ciljem suzbijanja ilegalne trgovine drogom, javili su podgorički mediji.

Akcija je provedena u Ulcinju, Baru, Podgorici, Nikšiću i na Cetinju, kada su pripadnici specijalnih polcijskih postrojbi u isto vrijeme upali na više lokacija u ovim gradovima.

Crnogorska policija još nije izdala službeno priopćenje, a crnogorski mediji, pozivajući sa na izvore iz Hrvatske, navode da se akcija uhićenja provodi na području Dubrovnika i Zagreba, kao i u Albaniji i u Bosni i Hercegovini.

Također se dodaje da je u četvrtak u Bosni i Hercegovini uhićeno sedam osoba osumnjičenih za trgovinu drogom i oružjem. Osumnjičeni su uhićeni na području Zenice, Busovače i Šipova.

U velikoj međunarodnoj akciji protiv dilera policija je, neslužbeno se doznaje, u više hrvatskih gradova od ranog jutra u petak uhitila 14 osoba i zaplijenila veću količinu marihuane. Višemjesečna USKOK-ova akcija rezultirala je uhićenjima na području Dubrovnika, Splita, Zadra i Zagreba. Osim u Hrvatskoj akciju koordinirano provode policije u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, a navodno su obuhvaćene Albanija i Makedonija. Navodno je u svim zemljama, uključujući i Hrvatsku, ukupno uhićeno 50-ak osoba.

Neslužbeno se doznaje da je u cijeloj akciji na području regije zaplijenjeno više od 350 kilograma tzv. skunka, genetski modificiranog tipa marihuane, a osim toga, navodno je zaplijenjeno i oko pola kilograma heroina i veća količina oružja.

Riječ je o zemljama na tzv. Balkanskoj ruti kojom se krijumčare razne vrste opijata.

Policije četiri zemlje u akciji protiv organiziranog kriminala

Policije Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore provode u petak veliku akciju s ciljem suzbijanja ilegalne trgovine drogom u kojoj je već uhićeno 50 osoba, potvrdila je Hini glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja.

Ona je kazala kako je u akciji pod kodnim nazivom "Šetač" do sada zaplijenjeno 350 kilograma opojne droge skunk i oko pola kilograma heroina.

Akcija se nastavlja i dalje, a policija je, kako se doznaje, u dosadašnjem tijeku akcije pretražila veliki broj objekata koje su koristili pripadnici organiziranih kriminalnih skupina.

U Hrvatskoj zbog droge 14 uhićenih; u regiji ukupno 50-ak

U velikoj međunarodnoj akciji protiv dilera policija je, neslužbeno se doznaje, u više hrvatskih gradova od ranog jutra uhitila 14 osoba i zaplijenila veću količinu marihuane.

Višemjesečna USKOK-ova akcija rezultirala je uhićenjima na području Dubrovnika, Splita, Zadra i Zagreba.

Izvršene su i pretrage kuća i drugih prostora, čije su vlasnike duže vrijeme pratili USKOK i policija.

Osim u Hrvatskoj akciju koordinirano provode policije u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, a navodno su obuhvaćene Albanija i Makedonija.

Navodno je u svim zemljama, uključujući i Hrvatsku, ukupno uhićeno 50-ak osoba.

Neslužbeno se doznaje da je u cijeloj akciji na području regije zaplijenjeno više od 350 kilograma tzv. skunka, genetski modificiranog tipa marihuane.

Osim toga, navodno je zaplijenjeno i oko pola kilograma heroina i veća količina oružja.

Glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja potvrdila je tamošnjim medijima da je riječ o akciji koja se u više zemalja provodila nekoliko mjeseci.

Riječ je o zemljama na tzv. Balkanskoj ruti kojom se krijumčare razne vrste opijata.

Komentirajte prvi

New Report

Close