Dioničari Foxa traže ‘totalni rat’ ponudama

Autor: Tomislav Pili , 01. srpanj 2018. u 21:59
Za Foxovu imovinu zabavnog sektora Disney je ponudio 71 milijardu dolara REUTERS

O Disneyjevoj ponudi glasuje se 27. srpnja do kada protuponudu može dati Comcast.

Pripremajući se za glasovanje o ponudi Walta Disneyja, dioničari Twenty-Century Foxa zatražili su da se rat ponudama između Disneyja i kablovskog operatera Comcasta dodatno rasplamsa. Fox je priopćio kako će dioničari 27. srpnja glasovati o prihvaćanju revidirane Disneyjeve ponude ukupno teške 71 milijardu dolara.

Fox je time pomaknuo datum skupštine s 10. srpnja kako bi dioničarima dao dodatno vrijeme za razmišljanje. No, time je i posredno postavio rok Comcastu za objavu nove ponude. Podsjetimo, nakon što je Comcast nadmašio prvu Disneyjevu ponudu od 52 milijarde dolara u dionicama objavivši da će isplatiti 65 milijardi dolara u gotovini za Foxovu imovinu zabavnog sektora, Disney je potom ponudio 71 milijardu dolara, pola u dionicama, a pola u gotovini.

Disney je nedavno dobio i odobrenje regulatora tržišnog natjecanja za preuzimanje Foxove imovine. No, dioničari na ovom nadmetanju očito žele još više zaraditi. Financial Times došao je u posjed pisma koje je hedge fond TCI Fund Management uputio prvom čovjeku Foxa, Rupertu Murdochu. U pismu fond koji drži 7,4 posto Foxovih dionica traži da se Comcastu pruži šansa da nadmaši posljednju Disneyjevu ponudu.

TCI tvrdi kako se ne slaže s viđenjem Foxove uprave da bi Comcastovo preuzimanje imalo veći rizik regulatornog (ne)odobrenja od Disneyja. “TCI je snažno motiviran za podršku sporazumu koji donosi višu cijenu”, stoji u pismu. Disney, Fox i TCI odbili su komentirati medijske napise, navodi Reuters. 

Komentirajte prvi

New Report

Close