Desant američkih hotelijera na Kubu

Autor: Tomislav Oharek , 01. listopad 2015. u 22:00
Sve više Amerikanaca želi u komunistički raj

Tvrtke iz SAD-a žele ugrabiti što bolje pozicije uoči skidanja sankcija.

Direktori najvećih američkih lanaca hotela vode neformalne razgovore sa kubanskim dužnosnicima o poslovanju na tom otoku, nakon što je Washington najavio postupno ukidanje 50-godišnjeg trgovačkog embarga.

Nedavno popuštanje restrikcija na putovanja iz SAD-a ohrabrilo je od početka godina na posjet Kubi više od 106.000 Amerikanaca, što je već premašilo ukupni lanjski broj od 91.245 američkih turista. I ukupan broj turista na Kubi ove je godine veći za 18 posto nakon lanjskih rekordnih tri milijuna gostiju. Stoga, izvršni direktori hotela Marriott International, Hilton Worldwide i Carlson Group, koji pripadaju lancu Radisson, posljednjih mjeseci, kao i mnoge njihove kolege, vode neformalne pregovore s kubanskim dužnosnicima, javlja Reuters.

"Vrlo smo zainteresirani za ovaj otok. Kada se otklone zakonske prepreka za rad na Kubi, želimo biti spremni da među prvima započnemo s radom", tvrdi zamjenik direktora Hilton hotela za Latinsku Ameriku, Ted Middleton. Američkim hotelijerima za sada nije dopušteno ulagati na Kubu koja je i dalje nedostupna za američke turiste osim ako nisu kubanskog  podrijetla.

Komentirajte prvi

New Report

Close