Delta ulaže 50 mil. € u voćarstvo na jugu Srbije

Autor: Poslovni dnevnik , 15. srpanj 2015. u 21:59
Čelarevo je najveća plantaža jabuka

Mišković se okreće nekretninama i poljoprivredi.

Kompanija Delta Holding u vlasništvu Miroslava Miškovića najavila da će do kraja ove godine započeti izgradnju nekretnina vrijednih gotovo 400 milijuna eura.

Također će uložiti do 50 milijuna eura u razvoj voćarstva i povrtlarstva na jugu Srbije. Dejan Jeremić, potpredsjednik Delta Holdinga za operativne poslove, rekao je da ta kompanija planira nasade voća na oko tisuću hektara, poput plantaže jabuka koje Delta ima u Čelarevu, za koju se tvrdi da je najveći voćnjak u jugoistočnoj Europi. "Uspostavljeni su kontakti s lokalnim vlastima u Leskovcu, a sljedeće su na redu gradske vlasti u Vranju", rekao je Jeremić. U ukupnim prihodima kompanije Delta Agrar sudjelovao je sa 57 posto.

Prema Jeremićevim riječima, kompanija je dogovorila s Gradom Beogradom da će do kraja 2015. započeti izgradnju trgovačkog centra Delta planet, a trebal bi početi i gradnju hotela InterContinental u Ljubljani, kao i poslovne zgrade i hotela InterContinental u Beogradu. Jeremić je rekao da je izgradnja hotela u Ljubljani dogovorena s gradskim vlastima i da bi gradnja trebalo da počne najesen, a s IHG grupom potpisan je sporazum o upravljanju na 20 godina. On je objasnio da su za sve te investicije već osigurana sredstva, kombinacijom vlastitih sredstava i kredita, a realizacija svih navedenih investicija bi zaposlila osam do deset tisuća radnika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close