Dalekosežna odluka suda: Automobili s dizelskim motorom moraju van iz njemačkih gradova!

Autor: Tomislav Pili , 27. veljača 2018. u 12:59
FOTO: Reuters

To će značajno pogoditi tamošnju automobilsku industriju jer će zahtijevati skupe prepravke. No, odluka suda dovela je u neugodnu poziciju i vladu kancelarke Angele Merkel koja se protivila zabrani.

Automobili s dizelskim motorom moraju van iz njemačkih gradova, presudio je u utorak Savezni upravni sud. Kako prenose agencije, taj je sud donio odluku kako njemački gradovi imaju pravo zabraniti promet u središtu automobilima s dizelskim motorom kako bi se smanjilo zagađenje zraka.

To će značajno pogoditi tamošnju automobilsku industriju jer će zahtijevati skupe prepravke. No, odluka suda dovela je u neugodnu poziciju i vladu kancelarke Angele Merkel koja se protivila zabrani. Podsjetimo, slučaj je došao na najviši upravni sud nakon što su se savezne pokrajine žalile na zabranu ulaska dizelašima u središte grada koje su donijeli sudovi u Stuttgartu i Düsseldorfu. Lokalnim sudovima obratila se skupina za zaštitu okoliša DUH zbog loše kvalitete zraka.

Savezna vlada smatra da će zabrana razgnjeviti milijune vlasnika vozila na dizelski pogon te donijeti prometni kaos jer javni prijevoz nema kapacitete podnijeti nagli porast putnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close