Bogataši zbog gužve zaobišli nekad omiljeno odredište

Autor: Poslovni dnevnik , 25. srpanj 2018. u 08:15
Plaže u Budvi uvijek su krcate/Fotolia

Zbog krivog upravljanja destinacijom, većinu gostiju sada čini klijentela niske platežne moći.

Iako u Turističkoj organizaciji Budve tvrde da u toj općini boravi  58.000 gostiju ili pet posto više nego lani, ti podaci nisu relevantni, jer nema nikakvih točnih podataka o broju ležaja u privatnom smještaju, pa se izlazi u javnost isključivo s procjenama, tvrde podgoričke Vijesti.

"U ovoj sezoni najviše zabrinjava činjenica da većinu gostiju čini niskoplatežna klijentela", navode Vijesti.

Njihovi sugovornici tvrde da uzrok treba tražiti u lošoj turističkoj strategiji, koja je Budvu proteklih godina pretvorila u grad jeftine zabave.

 

10 posto

manje gostiju zabilježeno je u Budvi početkom srpnja

"Točno je da je sada u nekim razdobljima srpnja bilo i desetak posto manje gostiju nego prijašnjih godina. Posebno nas brine činjenica da je veći broj gostiju niže platežne moći. Budva definitivno mora da napravi neke rezove", rekao je za Vijesti gradonačelnik Budve Dragan Krapović."Ono što je sada Budva i što je na šetalištu, nije ono što je ozbiljna turistička ponuda. Morat ćemo do naredne godine napraviti ozbiljne rezove kroz program postavljanja privremenih objekata i brojne druge planove koji se donose, a koji postavljaju Budvu kao turističku destinaciju", dodaje.

Tvrdi da situacija nije dramatična. "Vjerujem, da ako sezona bude išla ovim intenzitetom i dinamikom, do kraja rujna ćemo govoriti o jako dobroj turističkoj sezoni. Imamo odlične financijske rezultate, gotovo je naplaćeno 1,2 milijuna eura na ime boravišne takse, 30 posto više nego lani. Uspjeli smo smanjiti sivu ekonomiju i imamo povećanje u registraciji ležaja", naglasio je Krapović.

Hotelijer Dragan Purko Ivančević tvrdi da je loše pripremljena turistička sezona uzrok jako lošoj popunjenosti u špicu. "Budva je jedno najniže vašarište, a gosti su se preselili u Tivat. Moramo kao ozbiljna vlast da drugačije koncipiramo turističku ponudu i izgled naših turističkih mjesta na rivijeri. Način upravljanja našom destinacijom mora biti drugačiji, rekao je Ivančević.

Komentirajte prvi

New Report

Close