Airbus istražuje proizvodnju održivog goriva

Autor: Poslovni.hr , 14. lipanj 2013. u 11:49
Croenergo.eu

Airbus, Air Canada i BioFuelNet Canada nedavno su oformili partnerstvo za procjenu rješenja u proizvodnji održivih, alternativnih goriva za mlazne motore.

Airbus, Air Canada i BioFuelNet Canada nedavno su oformili partnerstvo za procjenu rješenja u proizvodnji održivih, alternativnih goriva za mlazne motore koja će poslužiti za opskrbu kanadske nacionalne zrakoplovne kompanije Air Canada. Partnerstvo će osigurati osnovno proučavanje različitih procesa i dostupnih sirovina na raspolaganju za proizvodnju alternativnih goriva te će potaknuti istraživanja novih metoda i globalnih održivih rješenja.

Air Canada je napomenula kako je već izvršila dva leta na biogoriva, radi na smanjenju svojih emisija onečišćujućih tvari te želi sudjelovati u projektu namijenjenom razvoju alternativnih goriva u Kanadi.

Voditelj programa nove energije u Airbusu, Frédéric Eychenne, napomenuo je: "Svako novo alternativno gorivo mora raditi na postojećim i budućim modelima zrakoplova bez modificiranja i uz zadržavanje certificiranih zahtjeva.

Cijeli tekst dostupan je u četvrtom broju NET-a, Nacionalnog energetskog tjednika, na linku http://issuu.com/energomedia/docs/net-vol04 . Također cijeli tjednik u e-izdanju možete preuzeti na dnu sljedećeg linka http://www.croenergo.eu/NACIONALNI-ENERGETSKI-TJEDNIK-4-14348.aspx .

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Komentirajte prvi

New Report

Close