Zaposlenici IKEA-e otkrivaju što se zapravo događa “iza kulisa”

Autor: Poslovni.hr , 01. veljača 2016. u 11:27
Arhivska fotografija: Goran Stanzl / Pixsell

IKEA-ini zaposlenici svjedoci su nekih tajni koje se “odvijaju” iza kulisa.

IKEA, kao najveća svjetska kuća u prodaji namještaja, godišnje utrži milijarde dolara, a širom svijeta zapošljava oko 150.000 ljudi koji se svakodnevno suočavaju sa milijunima kupaca i njihovim željama.

No ipak, IKEA-ini zaposlenici svjedoci su nekih tajni koje se "odvijaju" iza kulisa, a ovo su prema pisanju mentalflossa neke od njih:

1. Sami pune police za knjige
Kako IKEA u svojoj ponudi ima mnogo polica za knjige, često se događa da su zaposlenici pozvani da ih popunjavaju vlastitim knjigama od kuće.

2. Svjedoče mnogim svađama
"Ako želite testirati kvalitetu vaše veze, posjetite IKEU", tvrdi jedna zaposlenica. Ponekad se dogodi da su svađe oko kupovine toliko intenzivne da završe u suzama.

3. Dobivaju odlične Božićne poklone
IKEA je poznata po izdašnim poklonima za svoje djelatnike, a to se posebice odnosi na vrijeme Božića kada često dobivaju bicikle, avionske karte ili pak tehničku robu.

4. Obučeni su da ne nude pomoć kupcima
U IKEI vrijedi pravilo da se ne "uskače" kupcima, nego da kupci prilaze osoblju ako trebaju pomoć. Ovaj "skandinavski" način omogućuje posjetiteljima da većinu toga obave sami.

5. Dozvoljavaju i da se spava na namještaju
Ako niste znali, posjetiteljima je dozvoljeno da koriste izložene primjerke, pa tako mogu sjediti na stolicama, ili čak odmoriti na kaučima i krevetima. No, ako odmor potraje nekoliko sati, osoblje će ih prekinuti u odmoru.

Komentirajte prvi

New Report

Close