Yahoo zabilježio oštar pad dobiti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. listopad 2015. u 11:09
Foto: Brian Lawless/Press Association/PIXSELL

Prošlogodišnja dobit uključivala je 6,3 milijarde dolara od prodaje dionica kineske kompanije za internetsku trgovinu Alibaba.

Internetska kompanija Yahoo izvijestila je o 76,3 milijuna dolara dobiti u trećem tromjesečju, u usporedbi sa 6,77 milijardi ostvarenih u istom razdoblju lani.

Prošlogodišnja dobit uključivala je 6,3 milijarde dolara od prodaje dionica kineske kompanije za internetsku trgovinu Alibaba.

U trećem tromjesečju prihodi od mobilnog prometa Yahooa porasli su za 31 posto, na 271 milijun dolara,  a prihodi od raznih vrsta oglašavanja za 43 posto, na 422 milijuna dolara.

Kompanija je ujedno najavila sporazum o oglašavanju s Googleom. Izvršna direktorica Marissa Mayer, koja nastoji postići zaokret u poslovanju Yahooa, kazala je da  će tvrtka imati  "fokusiraniji" pristup poslovanju.

"Od početka 2016. godine radit ćemo na fokusiranijoj strategiji, usredotočenoj na manji broj proizvoda više kvalitete radi postizanja pojačanog rasta i profitabilnosti", rekla je Mayer.

Ugovor s Googleom, prema kojem će ta internetska tvrtka Yahoou plaćati postotak za oglase prikazane na njegovim stranicama, mogao bi potaknuti nove prihode.

Kako su ostvareni rezultati Yahooa za treće tromjesečje slabiji od očekivanja, cijena njegove dionice pala je u elektroničkom trgovanju nakon zatvaranja Wall Streeta za 2 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close