Walt Disney kupuje dio poslovanja 21st Century Foxa za 52,4 milijarde dolara

FOTO: Reuters FOTO: Reuters

Walt Disney objavio je u četvrtak da je postigao dogovor o kupnji dijela poslovanja 21st Century Foxa za 52,4 milijarde dolara, učvršćujući time poziciju proizvođača zabavnih sadržaja u kontekstu sve žešće konkurencije iz Silicijske doline.

Prema tom će sporazumu Disney kupiti filmske i televizijske studije, kablovske televizijske mreže i međunarodno televizijsko poslovanje, čime će u svoj portfelj uvrstiti popularne filmove poput X-Mena, Avatara i Simpsona, kao i FX Networks i National Geographic.

Televizijske stanice 21st Century Foxa i Fox News bit će izdvojeni prije prodaje,

"Kupnja te sjajne kolekcije poslova od 21st Century Foxa odražava sve veću potražnju potrošača za raznovrsnim iskustvima zabave koja su dojmljivija, pristupačnija i bliža no ikad dosad", kazao je izvršni direktor Disneya Robert Iger.

Disney je već pokušavao ojačati svoje pozicije u segmentu holivudske i televizijske produkcije kupnjom Foxove arhive sadržaja kako bi uspješnije konkurirao kompanijama poput Netflixa i ostalih.

Spremaju se također lansirati uslugu emitiranja sadržaja putem Interneta koja je donijela velike promjene u medijski sektor, napominje AFP.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!