Teva prodaje tvornicu u SAD-u, nastavlja proizvodnju u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. ožujak 2015. u 09:42
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Ta prodaja je u skladu s planovima izraelske kompanije, koja je među ostalim i vlasnica hrvatske Plive.

Izraelska farmaceutska kompanija Teva Pharmaceutical Industries potpisala je sporazum s G&W Laboratories o prodaji svog postrojenja Sellersville u Pennsylvaniji (SAD).

Ta prodaja je u skladu s planovima izraelske kompanije, koja je među ostalim i vlasnica hrvatske Plive, o pojednostavljenju poslovanja kroz smanjenje viška proizvodnih kapaciteta i dio je već ranije najavljenog programa smanjenja troškova, pišu svjetske agencije.

Prema uvjetima sporazuma, G&W će proizvoditi i opskrbljivati proizvodima Tevu iz tog postrojenja dok se proizvodnja tih proizvoda ne prenese na drugu Tevinu lokaciju. Osim toga, G&W će ponuditi zaposlenje svim radnicima koji rade u Sellersvilleu.

Transakcija uključuje prodaju G&W-u oko 25 proizvoda iz portfelja Teve, koji će proizvoditi i prodavati G&W u SAD-u pod svojom etiketom. Nadalje, transakcija uključuje ekskluzivno pravo G&W-a na prodaju dva Tevina proizvoda u SAD-u pod G&W oznakom, koje će Teva nastaviti proizvoditi u Zagrebu. Realizacija tog sporazuma očekuje se u ožujku ili travnju ove godine, nakon regulatornog odobrenja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

zvuči dobro, kao da je teva prepoznala i iskoristila kvalitete i znanja domaćih radnika, za razliku od nesposobnog političkog rukovodstva koje je uništilo plivinu samostalnost.

i sad se sjećam kako je onaj čović orangutanski otpuštao znanstvenike iz proslavljenih razvojnih laboratorija plive samo zato što su kritizirali način vođenja tvrtke.

New Report

Close