Prima ISG povećava izvoz

Autor: Poslovni dnevnik , 03. listopad 2013. u 21:59
Namještaj od eko-kože namijenjen je tržištu EU

Kompanija Prima ISG koja zapošljava 250 radnika gotovo cjelokupnu proizvodnju plasira na tržište EU.

Gradiška Eksperimentalna proizvodnja namještaja od eko-kože namijenjena tržištu Europske unije do kraja godine će osigurati 100 novih radnih mjesta u gradiškoj tvornici tapeciranog namještaja Prima ISG, rekao je direktor Goran Marčeta agenciji Srna.

On je naveo da su novi proizvodi iz probne serije već upućeni na njemačko i francusko tržište. "Ukoliko dobijemo podršku vlade Republike Srpske, odnosno Zavoda za zapošljavanje vrlo brzo ćemo otvoriti 100 radnih mjesta. Uvest ćemo drugu smjenu i samo na taj način ostvariti prihod od pet milijuna maraka godišnje", istaknuo je Marčeta. Vlado Pavlović, predsjednik Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira RS rekao je da se moraju angažirati svi potencijali kako bi zaživio taj projekt.

"U toj tvrtki radnici imaju sva prava iz kolektivnih ugovora i njihov poslodavac može poslužiti kao primjer. Dajemo apsolutnu podršku menadžmentu kompanije", istakao je Pavlović. Kompanija Prima ISG koja zapošljava 250 radnika gotovo cjelokupnu proizvodnju plasira na tržište EU.

Komentirajte prvi

New Report

Close