Wellness, besplatna hrana, povlastice…: Tko ne bi želio raditi za njih?

Autor: Poslovni.hr , 16. siječanj 2013. u 14:53
Thinkstock

Fortune je proveo istraživanje o kompanijama kod kojih je najbolje raditi.

Iako mnogi prilikom razmatranja najboljih poslodavaca u obzir uglavnom uzimaju financijske faktore, odnosno visinu plaće, postoje brojni drugi faktori koji utječu na zadovoljstvo radnika na radnom mjestu.

Časopis Fortune proveo je istraživanje o kompanijama diljem SAD-a kod kojih je najbolje raditi, a prilikom provođenja svog istraživanja u obzir su, osim visine plaće, uzeli i druge, ne manje bitne, faktore. Briga o djeci, usklađenost privatnog života sa karijerom i zdravstvene povlastice samo su neki od faktora koji su uzeli u obzir prilikom potrage za najboljim poslodavcem, prenosi portal CBS News.

Prema rezultatima istraživanja, top pet najpoželjnijih kompanija za rad su: Google, SAS (softverska kompanija sa sjedištem u Sjevernoj Karolini), CHG Healthcare Services, Boston Consulting Group i Wegmans Food Market. Google je tako već četvrtu godinu zaredom okrunjen titulom najpoželjnijeg poslodavca. Wellness centar, besplatna hrana, povlastice za kućne ljubimce, sportski kompleksi i još mnogo toga beneficije su koje tehnološki div pruža svojim zaposlenicima pa možemo reći da se s opravdanim razlogom našao na samom vrhu liste najboljih kompanija.

Andy Serwer, glavni urednik časopisa Fortune, istaknuo je kako 'u Googleu rade najtalentiraniji ljudi na svijetu i oni će učiniti sve da ih zadrže'. Dodao je kako su prilikom istraživanja u obzir uzeti visina plaće i ostalih naknada kao važan faktor, ali nisu zanemarene ni ostale beneficije koje isto tako značajno utječu na zadovoljstvo i motivaciju samih zaposlenika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close