Pivovarna Laško počinje s prodajom dionica i dokapitalizacijom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. studeni 2014. u 11:53
Thinkstock

Slovenska grupa Pivovarna Laško (PL), najveći domaći proizvođač piva i mineralnih voda, u prvih je devet mjeseci ove godine imala 197 milijuna eura prihoda.

 Slovenska grupa Pivovarna Laško (PL), najveći domaći proizvođač piva i mineralnih voda, u prvih je devet mjeseci ove godine imala 197 milijuna eura prihoda te zabilježila čistu dobit od 12,9 milijuna eura, objavila je tvrtka najavljujući istodobno mogućnost prodaje dionica i dokapitalizaciju.

Prihodi su smanjeni u odnosu na lanjskih 210 milijuna eura u prvih devet mjeseci, ali je poslovni rezultat bolji jer je lani PL imala skoro 11 milijuna eura gubitka.

Prihodi od prodaje na slovenskom su tržištu neznatno smanjeni, a na stranim tržištima povećani za 16,5 posto. Na poslovanje grupacije utjecala je i ovogodišnja prodaja dionica Mercatora u vlasništvu Pivovarne Laško (PL), te prodaja tvrtke kćeri Birra Peja na Kosovu.

Istodobno, Pivovarna Laško (PL) je objavila da se vrše pripreme za stvaranje konzorcija vlasnika PL-a, koji zajedničkim nastupom žele prodati svoje dionice.

Detalji i broj banaka i drugih vlasnika koji su se odlučili za prodaju dionica bit će poznati idućih dana, a uprava tvrtke proučava mogućnost da se uz prodaju većinskih dionica izvrši i dokapitalizacija PL-a, izjavio je direktor Pivovarne Laško (PL) Dušan Zorko. Kao konzultant u tom poslu odabrana je banka Unicredit Slovenija.

Komentirajte prvi

New Report

Close