Njemački tužitelji pretražili Porscheove urede zbog sumnje u korupciju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. svibanj 2019. u 16:45
Foto: DPA/PIXSELL

Početkom svibnja Porsche je pristao platiti kaznu u iznosu 535 milijuna eura zbog uloge u odvojenom skandalu „diseselgate”.

Ured državnog tužitelja u Stuttgartu priopćio je u utorak da su istražitelji pretražili urede proizvođača sportskih automobila Porschea zbog sumnje u podmićivanje revizora radi dobivanja poreznih informacija.

Istražitelji sumanjaju da je „službenik iz ureda za reviziju poslovnih objekata u Stuttgartu otkrio povjerljive informacije poreznom savjetniku tvrtke Porsche AG i prihvatio naknadu u zamjenu”, stoji u priopćenju.

Gotovo 200 policajaca i istražitelja ureda državnog tužitelja pretražilo je urede kompanije, poreznih službi, Porscheova poreznog savjetnika te privatne kuće u i oko Stuttgarta u potrazi za papirnatim i digitalnim dokumentima.

Povrh istrage o mogućem podmićivanju, istražitelji sumnjaju da je kompanija bivšem članu radničkog vijesta isplatila "neutemeljene" i "nerazmjerno velike” iznose novca.

Šest osoba, uključujući i neke iz vodstva tvrtke, „možda je počinio prijevaru na štetu Porsche AG-a”, stoji u priopćenju.

Početkom svibnja Porsche je pristao platiti kaznu u iznosu 535 milijuna eura zbog uloge u odvojenom skandalu „diseselgate”.

Porscheova matična kompanija Vokswagen priznala je 2015. da je u 11 milijuna vozila diljem svijeta ugradila softver koji je omogućio krivotvorenje podataka o emisijama štetnih plinova.

Komentirajte prvi

New Report

Close