Nema suza za J&J, prihodi su odlični

Autor: Sergej Novosel Vučković , 20. srpanj 2016. u 21:59
I šamponi su im na cijeni/Reuters

Farmaceutskoj kompaniji najviše pomogla potražnja za važnim lijekovima.

Nema suza u multinacionalnoj farmako-medicinskoj kompaniji Johnson&Johnson (J&J), da parafraziramo njihov reklamni slogan za dječji šampon.

Naprotiv, nakon objavljenog kvartalnog izvještaja o većoj zaradi i poboljšane procjene o prihodima za cijelu godinu, u J&J mogu samo biti sretni. Razlog za zadovoljstvo dala im je njihova divizija lijekova na recept, među kojima su i Imbruvica, protiv raka, te Xarelto, protiv zgrušavanja krvi i Remicade, za autoimunu bolest, zbog kojih je dionica jučer narasla na 125,06 dolara, a ukupni prihod farma odjela J&J na 8,7 milijardi dolara.

Dobro ide i prodaja naprednih kirurških proizvoda, koji su ostvarili prihod od 6,4 milijarde u proteklom kvartalu. Cjelokupni prihod kompanije do kraja ove godine mogao bi doseći i 72,2 mlrd. dolara, dok bi prihod mogao iznositi nešto manje od četiri milijarde dolara. Johnson&Johnson je, podsjetimo, ove godine morao jednoj ženi platiti čak 72 milijuna dolara jer se ustanovilo da je umrla od posljedica raka jajnika, nakon što je koristila Johnsonov puder za djecu, u kojem ima i potencijalno kancerogenog minerala talka.

Komentirajte prvi

New Report

Close