Kupac Yahooa traži ‘ozbiljne ustupke’

Autor: Tomislav Pili , 18. prosinac 2016. u 21:59
Istragu preuzeo FBI/REUTERS

Zbog hakiranja milijardu računa elektroničke pošte Verizon postavlja uvjete.

Dok se Yahoo našao na udaru istražitelja jer je bio žrtva najvećeg hakerskog napad u povijesti, telekomunikacijska kompanija Verizon zbog toga traži drugačije uvjete kupnje te internetske kompanije. Dionice Yahooa potonule su krajem prošloga tjedna više od šest posto nakon što je u srijedu kompanija objavila da je 2013. hakirano više od milijardu računa elektroničke pošte Yahoovih korisnika.

Kompanija je priopćila kako su u napadu kompromitirana imena korisnika, njihovi osobni podaci te sigurnosne lozinke. Podsjetimo, to je već drugi takav slučaj nakon što je u rujnu objavljeno da je 2014. hakirano 500 milijuna računa. Bijela kuća u četvrtak je najavila kako istragu o ovom posljednjem napadu provodi FBI. S druge strane, demokratski senator iz Virginije Mark Warner izjavio je kako namjerava zatražiti očitovanje Yahooa zašto je sigurnosna politika kompanije tako slaba.

Valja napomenuti kako je i njemački Savezni ured za informacijsku sigurnost (BSI) savjetovao korisnicima u toj zemlji da potraže sigurnije alternative Yahoovom mailu te je kritizirao američku kompaniju jer nije usvojila moderne tehnike zaštite podataka korisnika. Prema tvrdnjama upućenih izvora Reutersa, Verizon će zbog ovoga tražiti "ozbiljne ustupke" zbog ovog skandala, iako je i dalje zainteresiran za kupnju Yahooa. Verizon je odbio službeno komentirati drugi napad na Yahoo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close