Dvije ponude za kupnju udjela u BH Airlinesu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. listopad 2012. u 13:01
Ilustracija

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dobila je ponudu dvije zrakoplovne tvrtke za kupnju 49 posto udjela u “BH Airlinesu”.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dobila je ponudu dvije zrakoplovne tvrtke za kupnju 49 posto udjela u "BH Airlinesu" a u predstojećem razdoblju obavit će se dodatni razgovori kako bi se definirali uvjeti moguće suradnje, potvrdio je federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić.

Kako u četvrtak prenosi sarajevski "Dnevni avaz" ponude za preuzimanje 49 posto vlasništva u "BH Airlinesu" poslali su turska tvrtka "Tarhan & Tower Airlines" čije je sjedište u Istanbulu te "Air Asia", vodeća azijska niskobudžetna zrakoplovna tvrtka.

Ponude se razlikuju utoliko što je "T&T Airlines" koji je već razvio mrežu linija diljem Europe u pismu namjere poslanom federalnoj vladi odmah ponudio uvođenje u promet dva zrakoplova tipa McDonell Douglas MD-82 a naknadno nabavu još deset letjelica za prijevoz putnika i robe. "Air Asia" je pak zainteresirana za gradnju svog regionalnog središta u Europi te su stoga zatražili dodatne informacije o tome što bi za njih značio ulazak u vlasništvo "BH Airlinesa".

Kako pojašnjava ministar Bijedić iz te su tvrtke već naznačili da im se sarajevska zračna luka ne uklapa u planove, posebice zbog vremenskih uvjeta, no priliku vide u Mostaru koji im je zanimljiv i zbog blizine Međugorja. "Dakle, oni bi tamo pravili svoje regionalno središte ali bi u BiH ušli putem 'BH Airlinesa'", kazao je Bijedić.

Komentirajte prvi

New Report

Close