DT ne želi ni Francuze u T-Mobile US

Autor: Poslovni dnevnik , 14. listopad 2014. u 22:00
DT u SAD-u ostvaruje petinu dobiti/REUTERS

Deutsche Telekom sumnja da tvrtka Iliad može bolje voditi posao od njih.

Francuski niskotarifni telekomunikacijski operater Iliad odustao je od pokušaja kupnje američkog operatara T-Mobile US zbog otpora njegova većinskog vlasnika Deutsche Telekoma.

Tako je već treći ponuđač u protekle tri godine odustao od akvizicije tog operatera. U Iliadu su takvu odluku donijeli tri mjeseca nakon što je kompanija Sprint povukla svoju ponudu za kupnju američkog T-Mobilea. Zainteresiran je bio i AT&T, još 2011. godine. Sada će se T-Mobile, koji povećava udjel na tržištu zahvaljujući agresivnoj marketinškoj taktici, suočiti s novim pitanjima o tome može li nastaviti napredovati kao nezavisni entitet.

Upućeni izvori unutar Deutsche Telekoma tvrde da ta njemačka grupacija preferira zadržavanje svoje američke tvrtke još neko vrijeme jer nije uvjerena da Iliad, nova pridošlica na američko tržište, može voditi cijeli posao bolje nego što to radi sadašnja uprava. T-Mobile US i Deutsche Telekom, koji je vlasnik 66 posto američkog poslovanja, odbili su to komentirati. Iliad je objavio da će sada "nastaviti s profitabilnom politikom rasta koju provodi tijekom posljednjih 15 godina". Deutsche Telekom, koji ostvaruje otprilike trećinu svoje prodaje i petinu dobiti na američkom tržištu, pokušao je od kraja 2011. već dva puta prodati T-Mobile jer smatra da je premalen da bi konkurirao tržišnim liderima poput Verizon Communicationsa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close