Unosan biznis: U Osijeku sve popularnija prodaja grobnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 01. siječanj 2013. u 12:15
Ilustracija (Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL)

Kad financijska kriza ‘stisne’, nema toga što Osječani neće prodati, a kad su u pitanju nekretnine, sve popularnija je prodaja grobnica.

Kad  financijska kriza 'stisne', nema toga što Osječani neće prodati, a kad su u pitanju nekretnine, sve popularnija je prodaja grobnica, odnosno grobnih mjesta, piše Glas Slavonije.

Ranije se u oglasima mogli pročitati da brojni grobnice ustupaju, no sad ih prodaju, i to čak putem agencija za promet nekretninama. Dario Šetula otišao je korak dalje pa prodaju grobnica i grobnih mjesta kompenzira, a ostatkom novca krpa kućni budžet. Ako ga sreća posluži, za grobnicu će uskoro u džep spremiti 26.000 kuna.

'Po zanimanju sam klesar i došao sam do ideje da bih mogao preprodavati grobnice i grobna mjesta. Primjerice, trebam nekome napraviti spomenik na grobno mjesto, a on ima još jedno koje mu ne služi. Cijenu spomenika 'prebijem' i potom tu grobnicu uredim i prodam drugome te tako dodatno zarađujem. Sve radim legalno, kroz kupoprodajne ugovore i u mogućnosti sam dobro zaraditi. Danas je čak i u našem poslu teško, iako ljudi umiru svakoga dana i čini se da imamo posla', ispričao je Šetula za Glas Slavonije.

Da je situacija teška potvrdila je i Ljiljana Dimitrijević iz agencije Estate d.o.o., koja kaže da sve češće posreduju u kupnji grobnica. Jedan od razloga prodaje je višak grobnih mjesta, a ima i onih koji kažu da su ih zbog neimaštine prisiljeni prodati. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kako li to tek radi Uprava Zagrebačkog groblja Mirogoj ??? Njihov biznis s prekopavanjem i rasprodajom grobnih mjesta i grobnica izvan je svake institucionalne kontrole (prekopavaju se čak i grobovi hrvatskih povjesnih ličnosti – o kojima bi trajnu brigu morao preuzeti Grad Zagreb. Gradski Kontrolni ured, usprkos formalno pravne nadležnosti ne može prijeći prag vratiju Mirogojske uprave, koju očito štiti nomenklatura iz Holdinga. Među kupcima grobova ima i utjecajnih odvjetnika, političara, gospodarstvenika i inih “uglednika”

New Report

Close