Twitter ‘wall’ rješenje prodao Nizozemcima

Autor: Darko Bičak , 28. srpanj 2014. u 15:42
Domagoj Pavlešić, vlasnik tvrtke Net ideja

Glavni aduti Wall of Silwera bili su postojeći korisnici, popularnost domene, ali i dizajn.

Domagoj Pavlešić, vlasnik tvrtke Net ideja, ostvario je velik uspjeh sa svojim projektom Wall of Silwer koji je, prema pisanju portala Netokracija.com, uspio prodati nizozemskom TweetBeamu.

Wall of Silwer jednostavno je Twitter "wall" rješenje, kreirano u Microsoftovu alatu Silverlight, koje se koristi za razne događaje, poput konferencija ili panela, u sklopu kojih se žele prikazivati tvitovi na zidu, platnu ili pak ekranu. 

Bez nadogradnje 
Projekt je kreiran još 2010., ali Pavlešić priznaje da se u posljednje vrijeme nije previše bavio njime, pa procjenjuje da je prodaja nizozemskom TweetBeamu bila dobro rješenje. Kako navodi Netokracija, primopredaja Wall of Silvera obavljena je još prije nekoliko mjeseci, ali se s informacijom izlazi tek sada u javnost jer je novi vlasnik želio prvotno prebaciti platformu u HTML5. Pavlešić priznaje da je tehnologija možda i razlog zbog kojega je ponešto zapostavio projekt, koji je bez obzira na nedostatak nadogradnje godinama dobro služio svojim korisnicima. Silverlight, tehnologiju u kojoj je projekt napravljen, Microsoft je marginalizirao, a prebacivanje u HTML 5, objasnio je, tražilo je previše vremena i nije imalo komercijalnog smisla jer je riječ o besplatnom servisu.

"Wall of Silver veselo je radio i živio, ali nije se nadograđivao, no stalno se netko sa svih strana svijeta javljao da ga koristi, a koliko ih je tek onda bilo koji se nisu ni javili…", kaže Pavlešić.Pavlešiću se tako javio i Yousef El-Dardiry, osnivač i direktor nizozemskog TweetBeama, koji mu je dao i korektnu ponudu za preuzimanje projekta. Glavni razlog preuzimanja bili su postojeći korisnici, popularnost domene, ali i dizajn, koji je ostao isti i nakon prerade u HTML 5. Pavlešić nije siguran u kojemu će se smjeru Wall of Silver sada razvijati, ali s obzirom na uspješnost TweetBeama, siguran je da će projekt nastaviti živjeti i rasti unutar nekoga tko je jak u branši. 

Biznis iz zabave 
Za sebe kaže da se bavi programiranjem i stvaranjem elektronike za zabavu, ali i one za svakodnevnu uporabu te je i ovo bio samo jedan od nekolicine njegovih projekata kojima se bavi "sa strane". Trenutačno radi na aplikaciji za Windows Phone Analog Clock Tile, a sprema i jedan "domaći projekt".

Komentirajte prvi

New Report

Close