Trideset prijava za prvi turistički startup akcelerator

Autor: Bernard Ivezić , 06. rujan 2016. u 21:59
Frane Šesnić, zagrebačka Razvojna agencija, Foto: PD

Zagreb podupro inovacije u turizmu s 150 tisuća kuna po projektu, mentorstvom i uredima.

Trideset projekata javilo se za sudjelovanje u prvom hrvatskom turističkom akceleratoru Startup Factoryju koji sredinom rujna počinje u Tehnološkom parku Zagreb.

Grad Zagreb preko svoje razvojne agencije i Tehnološkog parka osigurao je 150 tisuća kuna bespovratnih potpora za deset polaznika akceleratora.

Frane Šesnić, direktor zagrebačke Razvojne agencije, kaže da trećina hrvatskog BDP-a dolazi od turizma, a da je Zagreb k tome postao jedan od šampiona u turističkoj ponudi Hrvatske te da stoga iniciraju prvi akcelerator koji će potaknuti inovacije u tom važnom segmentu državnog, ali i gradskog gospodarstva.

“Dosad smo primili trideset prijava, a očekujemo ih još toliko i njima smo namijenili ne samo financijsku injekciju već i mentorstvo te osiguran poslovni prostor na Žitnjaku”, kaže Šesnić.
Podsjeća da Tehnološki park Zagreb raspolaže sa 1109 kvadrata uređenog poslovnog prostora. U pripremi akceleratora podršku su dali Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Prague Startup Centre, Lean Startup Croatia, eSTUDENT i Spin City. Gradonačelnik Milan Bandić ističe da je jako zadovoljan kako napreduje razvoj “tvornice startupova”. “U Zagrebu smo zahvaljujući pomoći malom i srednjem poduzetništvu pa tako i kroz jačanje startup scene stopu nezaposlenosti sveli na šest posto. Bilo bi mi drago kada bi se na isti postotak mogla svesti nezaposlenost u cijeloj Hrvatskoj”, zaključio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close