Sutra kreće natječaj na koji bi svi poduzetnici trebali obratiti pozornost

Autor: Nikolina Buljan / VLM , 14. ožujak 2013. u 13:31
O najboljem projektu odlučivat će hrvatski privatni poduzetnici , takozvani poslovni anđeli. Među njima i Hrvoje Prpić. (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL)

‘Malo drugačiji StartUp natječaj’, tako organizatori iz udruge Blank opisuju pokretanje društveno korisnog inkubatora Blank_StartUp.

'Malo drugačiji StartUp natječaj', tako organizatori iz udruge Blank opisuju pokretanje društveno korisnog inkubatora Blank_StartUp za koji će sutra biti raspisan natječaj koji će trajati točno mjesec dana, odnosno do 15. travnja.

Za razliku od drugih StartUp natječaja na kojima se izabere najbolji projekt, dodjele sredstva za realizaciju ideje te kasnije pomaže pokretačima projekta da postanu uspješni i samim time zarade što više, iz Blanka kažu da je njima primarno da projekt bude- društveno koristan. Uz ovaj kriterij posebna pozornost pridaje se još i inovativnosti te održivosti. Cijelu ideju ekipa iz udruge Blank koja je zapravo filmski inkubator registriran kao udruga, predstavila je danas u zagrebačkom klupu Pepermint.

Zbog koncepta društvene odgovornosti apeliraju da se osim poduzetnika na projekt prijave i razne neprofitne udruge.

O najboljem projektu odlučivat će  hrvatski privatni  poduzetnici , takozvani poslovni anđeli. Među njima su  Mate Rimac (Rimac automobili), Saša Cvetojević (ZIP), Hrvoje Prpić (CRANE), Vedrana Likan (Colliers International), Anamarija Asanović, Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić (ELFS), Stanislav Prusac (Polar Software), Manuela Šola (Abrakadabra integirane komunikacije), Mislav Streicher (Zion Bikes), Matija Kovačec (Conversus), Teo Juraga i Tomislav Poslon (The Cookie Factory), Sandra Mihelčić (Poslovni Savjetnik), Kristina Ercegović (Business Cafe) te Martina Kocijan (Kreativna Vjeverica).

Na natječaju će biti izabran samo jedan, najbolji projekt, a njemu kao pobjedniku pripada nagrada u obliku financijske pomoći. Kolika je ta financijska pomoć iz Blanka još ne znaju jer sredstva nisu do kraja prikupljena, no kažu da će vrijednost pomoći koju će pobjednik dobiti, kada se zbroji i ona nefinancijska pomoć sponzora, iznositi oko 100.000 kuna. To uključuje i izradu promo filma u iznosu do 20.000 kuna, mogućnost besplatnog korištenja prostora Zagrebačkog inkubatora poduzetništva te stručno mentorstvo udruge poslovnih anđela CRANE.

„Ja sam odlučio sudjelovati u cijelom projektu jer mi je izrazito interesantna kombinacija u projektu. S jedne strane tu je udruga koja se bavi filmskom industrijom kao pokretač  i poduzetništvo kao smisao natječaja“, govori Hrvoje Prpić iz CRANE-a.

Vedrana Likan iz Colliers Internationala, kaže kako je njezina odluka o sudjelovanju u projektu bazirana na  činjenici da natječaj pozornost usmjerava na dobrobit zajednice, inovtivnost i održivost. „Ja pozivam udruge da se prijave na natječaj i da  cilj svog projekta stave na one koji su u ovoj krizi najosjetljiviji. To mogu biti mladi koji su tek izašli s fakulteta, samohrani roditelji, žene ili bilo tko drugi tko je posebno ranjiv“, kaže Likan.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Počeci poduzetništva Vedrane Likan – Vaš link …

Nema sreće u ovoj državi dok glavnu riječ po medijima vode ljudi koji se proglašavaju uspješnim poduzetnicima time što su zaradili lovu preprodajom dalekoistočne elektronike (Prpić) ili predstavljaju nekakve nekretninske međunarodne lance (Likan). Gospodo budite uspješni poduzetnici tako da proizvedete neku dodanu vrijednost u Hrvatskoj, nije niti čudo zašto je cijela država s takvom promašenom politikom otišla u smokve i zašto je sad stanje takvo kakvo jest.
Inače vidim da ovdje ima i nekolicina stvarno uspješnih manjih firmi i ljudi, ali ne dajte da vam ovi vode glavnu riječ.

Raspisuju natjecaj, traze odredene stvari, a neznaju jos sto nude! Tipicno balkanski. Nude nefinancijsku pomoc, mentorstvo i besplatan prostor.. dno dna, ali od Prpica i ekipe nije se moglo puno vise ni ocekivati. U clanku jos fali da novinarka opise koje boje leca je Hrvoje danas odabrao.

iz Blanka kažu da je njima primarno da projekt bude- društveno koristan

Moj favorit je Miha Ljubas i njegovi projekti.

New Report

Close