Startup Europe Awards Croatia – direktan plasman na europsko natjecanje

Autor: Poslovni.hr , 21. studeni 2016. u 10:22
Foto: PR

Proglašeni su pobjednici u 7 kategorija

Prošlog je tjedna održan događaj Startup Europe Awards Croatia (15. studenog 2016.) u Rijeci. Visoka poslovna škola PAR u suradnji sa Gradom Rijeka – Odjelom za poduzetništvo (STARTUP Inkubator Rijeka) organizirala je Startup Europe Awards Croatia, koji se u isto vrijeme odvija u 20-tak zemalja te koji je iniciran od strane Europske komisije unutar njihove Startup Europe inicijative.

"Ponosna sam što je Visoka poslovna škola PAR dobila priliku za organizaciju ovakvog događaja koji je inicirala Europska komisija. Poduzetništvo je vještina koju trebamo razvijati od malih nogu i njegovati na svim razinama obrazovanja, zato mi je jako drago vidjeti ovako mlade kreativce koji se bore za svoje ideje i inovacije.", rekla je dekanica Visoke poslovne škole PAR.

Nakon panela o inovacijama u Hrvatskoj, proglašeni su pobjednici u 7 kategorija: Creative Startup – Terrible Creations, Energy StartUp – Tinja, Health StartUp – Studio Rebus/Meridda, Tourism StartUp – LovePranks, Social StartUp – Braille Riddles, Cities StartUp – eter. io i ICT StartUp – Juvo Home Friend.

Pobjednici svih kategorija ovog nacionalnog natjecanja plasirali su se direktno na europsko natjecanje u Bruxsellesu koje će se održati početkom 2017. godine. Također, dodijeljene su i dvije nagrade publike: Grand prix award dobio je startup Juvo Home Friend i Hero award dobili su Braille Riddles.       

˝Želim se zahvaliti svim prijavljenim startupovima iz cijele Hrvatske, čestitati pobjednicima i izraziti zadovoljstvo viđenim, zaključak dana je da Hrvatska šalje odlične predstavnike hrvatske startup zajednice u Bruxselles˝, zaključio je Dario Zorić, koordinator Startup Europe Awards Croatia.

Komentirajte prvi

New Report

Close