S Fanmodeom i navijanje od doma kao na stadionu

Autor: Marta Duić , 21. rujan 2014. u 10:15
Aplikacija zapravo bilježi pokret navijača i tu informaciju preko interneta prenosi do drugih uređaja

Korisnici aplikacije, ili uređaja koji je podržavaju, mogu razmjenivati svoje (ne)zadovoljstvo u realnom vremenu.

Većina sportskih fanova izviždala je i proklinjala svoj televizijski  prijemnik za posebno važne utakmice, no nisu bili povezani s onima koji su na stadionu.

Izvorno pokrenut kao iOS-ova i Android aplikacija, Fanmode bi trebao riješiti taj problem i učiniti navijanje jednako dostupo svima.Riječ je o aplikaciji koja briše granice između navijača na stadionu i onih u barovima i kod kuće. Svi koji koriste tu mobilnu aplikaciju, ili uređaje koji je podržavaju, mogu preko mobitela razmjenivati svoje (ne)zadovoljstvo tijekom utakmice u realnom vremenu. Mahanje klupskim šalom pred televizijskim ekranom tako postaje zadovoljstvo koje djelite sa svojim prijateljima preko weba, televizora, mobitela, ekrana u baru ili pak stadionu.

Jednostavno, barem donekle, prestaje biti važno odakle pratite utakmicu.Aplikacija zapravo bilježi pokret koji radi navijač i tu informaciju preko interneta prenosi do drugih uređaja koji imaju tu aplikaciju ili velike ekrane na kojima se to može vizualizirati. Raspoloženje navijača prikazuju se u realnom vremenu, putem Fanmode ekrana na mjestima na kojima ih igrači mogu. Time se stvara povratna veza navijača i igrača neovisno o tome gdje gledaju utakmicu.

Aplikacija se može koristiti i za pljeskanje, tzv. tap to clap opcija, a mahanjem telefonom okolo u zrak simulirati mahanje navijačkom zastavom.  Poslovno, ima velike šanse jer su veliki sportski klubovi svjesni toga da im je budućnost u širenju i njegovanju fanova. Fanmode je već razvio aplikaciju za Sonyjev smart sat i Samsung Galaxy Gear 2 te istražuju ideju izrade Fanmode narukvice i majica. Uz novih 2,4 milijuna dolara startup koji je razvio tu aplikaciju kupio je sebi još malo vremena za njezino usavršavanje aplikacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close