Rusi bi proizvod startupa iz Zagreba

Autor: Bernard Ivezić , 22. kolovoz 2016. u 15:28
Tim CORE Interfacea s jednim od najboljih streličara, Foto: Petar Glebov / Pixsell

CORE Interface osmislio sustav za mentalni trening streličara.

Zagrebački medicinski startup CORE Interface, koji je u veljači iznenadio domaću javnost svojim prvim proizvodom, atipičnom mobilnom aplikacijom koja služi za liječenje tinitusa TinnitusOFF, sada je otvorio predbilježbe za svoj drugi, još neobičniji proizvod. Sustav “Hit The Gold”, koji služi za mentalni trening streličara, kao da je ispao iz znanstveno-fantastičnih filmova.
Marin Mindoljević, voditelj operacija CORE Interfacea, kaže da su razvili sustav koji streličarima omogućuje da “umom” upravljaju virtualnim lukom i strijelom te tako poboljšaju gađanje.

Lakše i do trica u košarci

“Hit The Gold rezultat je dvije godine razvoja tijekom kojih smo stvorili banku moždanih valova steličara, od početnika do profesionalaca, kako bismo otkrili što im je potrebno da mentalno budu u ‘zoni’ i postignu pogodak, a među njima su i najbolji hrvatski streličari Marija Vavra i Domagoj Buden”, ističe Mindoljević.

Navodi da je interes za novim proizvodom, čija će puna maloprodajna cijena biti 720 dolara plus godišnja pretplata od 120 dolara, izvan očekivanja. Inicijalno su prikupili više od 400 prednarudžbi. No, Mindoljević kaže da ih posebno veseli što su interes za sustavom pokazali ruski olimpijski odbor, te olimpijski odbori iz Finske i Slovačke.

 

20milijuna

streličara ima samo 
u SAD-u

“Upiti nam dolaze doslovno iz cijelog svijeta, od Australije i Indije do SAD-a. Samo u SAD-u luk ima 20 milijuna ljudi, što najbolje govori koliko je potencijal”, kaže Mindoljević.

Dodaje da će početkom 2017. na tržište lansirati još dva slična proizvoda. Jedan će biti za treniranje “zone” u streljaštvu, a drugi za treniranje gađanja “trica” u košarci.
“Sve hrvatske NBA zvijezde već su isprobale košarkašku inačicu i pomogle nam u usavršavanju”, kaže Mindoljević. Navodi da će od ponedjeljka provesti nekoliko dana u Riju na Olimpijskim igrama, gdje su pozvani kao jedan od 50 najinovativnijih sportskih startupa na svijetu. “Očekuju nas prezentacije kompanijama kao što su Adidas, Nike i Google”, kaže Mindoljević.

Tržište od 4 mlrd. dolara

Sličan interes, kaže, vlada i za proizvodom TinnitusOFF, za čiju se distribuciju zainteresirala jedna njemačka kompanija. “Ne mogu zasad više govoriti o tome, ali mogu reći da nama nije cilj ići u prodaju već ćemo se nastaviti fokusirati na razvoj medicinskih tehnologija”, kaže Mindoljević. Rješenje “Hit The Gold”, objašnjava, temelji se na činjenici da imaju jaku internu bazu u neuroznanosti, na tome da je Hrvatska rasadnik vrhunskih sportaša te na odličnoj suradnji s britanskim i američkim partnerima koji su im pomogli u hardverskom dijelu sustava.

CORE Interface djeluje na tržištu rješenja koja se temelje na neurofeedbacku, odnosno računalnom očitanju moždanih valova. Prema istraživanju nizozemskog Rathenau Instituuta, tržište za uređaje koji se temelje na neurofeedbacku već je 2010. vrijedilo 4-4,5 milijardi dolara, i to ne računajući primjenu u medicini.

Komentirajte prvi

New Report

Close