Od Zagreba 100.000 eura za 6 startupa

I Matej Grozdanović iz Modulosa dobio poticaj/Petar Glebov/PIXSELL I Matej Grozdanović iz Modulosa dobio poticaj/Petar Glebov/PIXSELL

Donirani najbolji iz inkubatora.

Zagreb je donirao ukupno 100 tisuća eura za daljnji razvoj šest najuspješnijih startupa koji upravo izlaze iz njegovog inkubatora Startup Factoryja Zagreb.

Među najboljima čak su tri koja ciljaju na unapređenje prijevoza i dostave. To su Flow, startup koji cloud sustav za upravljanje raskrižjima, zatim Hubbig, cloud sustav za intermodalni prijevoz i Pickup Solutions, startup koji razvija pametnu košaricu za fizičke trgovine. Dva startupa ciljaju na turizam: servis za gradske-kulturne sadržaje Divan i startup Trakbar, koji razvija inteligentnog pomoćnika za upravljanje kafićima. Uz njih, pobijedio je i startup Modulos koji razvija modularni namještaj od slavonske hrastovine.

Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb (Raza), koja vodi Startup Factory Zagreb, kaže da je zadovoljan što je drugu generaciju gradskog inkubatora još brojnija nego lani. "Čestitam pobjednicima, ali dodao bih da je kod svih 16 timova koji su svoje projekte razvijali kroz ovaj program u posljednjih deset tjedana vidljiv je značajan napredak i rast", kaže Šesnić. Pozvao je preostalih deset startupa da nastave s razvojem svojih rješenja te dodao da će i Startup Factory nastaviti dalje s unapređenjem svog programa.

Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Zagreba naglasila je da je grad predan razvoju startup ekosustava. Dodala je da su poduzetništvo i inovacije pokazatelj razvijenosti svakog grada i da Zagreb kroz razvoj startupa postaje važno mjesto za razvoj inovacija i na inovacijama utemeljenog poduzetništva. "Vjerujete u sebe i svoj proizvod jer će tada u vas vjerovati i drugi. Pred vama su međunarodni uspjesi", zaključuje Majić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!