Nije mogao naći posao pa je otvorio parkiralište u svom dvorištu

Autor: Poslovni.hr , 20. studeni 2012. u 09:16
Mario Martinčević (PXL)

Nakon neuspješnog traženja posla u struci diplomirani inženjer prometa odlučio je uzeti sudbinu u svoje ruke.

Nakon dugotrajnog neuspješnog traženja posla u struci i uzaludnog slanja nekoliko desetaka molbi na različite adrese, diplomirani inženjer prometa Mario Martinčević iz Slavonskog Broda odlučio je uzeti sudbinu u svoje ruke, piše Večernji list.

Od Zavoda za zapošljavanje je  dobio potporu od 30.000 kuna te u dvorištu obiteljske kuće u Nazorovoj ulici prije desetak mjeseci otvorio obrt za čuvanje i naplatu parkiranih vozila s ukupno 32 parkirališna mjesta.

"Radio sam u privatnom sektoru kao trgovac i dostavljač, ali tvrtka se zatvorila i morao sam naći nekakvo rješenje. Imam troje male djece, a u to doba ni supruga nije imala stalan posao", kazao je Martinčević za Večernji list. 'Shvatio sam da od sjedenja kod kuće i čekanja hoće li me netko pozvati na razgovor za posao ili ne nema koristi. Ljudi su mi govorili da se ne zalijećem jer je sve skupa riskantno, ali odlučio sam ići na sve ili ništa i nisam pogriješio', ispričao je. 

Supruga i on podigli su kredite i na kupljenom placu dvije godine polako gradili objekat u kojemu danas imaju svoj dom, dva poslovna prostora za iznajmljivanje i parkiralište od kojeg žive. Onima koji radi bolničkih pretraga ostave vozila cijeli dan, Mario zaračuna samo pet kartica, odnosno petnaest kuna, piše Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close