Krenuli su sa sasvim novim pristupom dostavi hrane… I nisu požalili

Autor: Darko Bičak , 29. siječanj 2015. u 14:44
Thinkstock

Britanska startup tvrtka specijalizirana za dostavu hrane Deliveroo prikupila je od investitora 16 milijuna funti.

Britanska startup tvrtka specijalizirana za dostavu hrane Deliveroo prikupila je od investitora 16 milijuna funti (21,4 mililjuna eura), a što će joj omogućiti rast i međunarodnu ekspanziju. Kako piše Business insider, Deliveroo ima ugovor s više od 750 londonskih restorana iz kojih dostavlja hranu širom te metropole.

Za razliku od sličnih online platformi koje omogućuju da se hrana internetom naruči iz konkretnog restorana, Deliveroo odrađuje narudžbu, pakiranje i isporuku hrane za postojeće restorane. William Shu pokrenuo je ovaj startup nakon što je zaključio da  London ima velikih problema s dostavom kvalitetne hrane tijekom čitavih 24 sata, a u odnosu na konkurenciji ostalih svjetskih metropola. Shu je radio kao analitičar u jednoj investicijskoj banci u New Yorku, a kada se preselio u London, bio je nezadovoljan gastronomskom ponudom. Trenutno Deliveroo raspolaže s više od 300 dostavljača koji koriste motocikle i bicikle za dostavu po Londonu. Restorani koji su ušli u Deliveroov sustav naručivanja hrane povećali su svoj promet za 10 do 30 posto.

Prvi čovijek ove tvrtke najavljuje da će 16 milijuna funti novih investicija biti utrošeno u širenje, primarno na Britaniju, a zatim i na ostale europske i bliskoistočne metropole, a u planu je i jačanje progamerskog i marketinškog tima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close