Novom tehnikom otvaraju si tržišta diljem Europe

Autor: Marta Duić , 23. travanj 2016. u 12:25
Uz Nanodiy je print gotov za minutu, a interes su pokazale suvenirnice, butici, udruge, fotografi i sportski klubovi

Nanodiy tehnologija je jednostavna tehnika tiska na tkanine, a sam tisak je gotov za minutu.

Saša Miklošić i Zoran Sušanj, koji posluju unutar poduzetničkog inkubatora u Koprivnici, osmislili su Nanodiy kojim olakšavaju i ubrzavaju tisak na tekstil. "Većina tiskara ima nekoliko problema prilikom tiska na tkaninu, a današnji kupac traži kvalitetan proizvod, brzu isporuku, nisku cijenu i usto svega nekoliko proizvoda. Pošto smo i sami radili tisak na majice ili koristili usluge tiskara u blizini pala nam je ideja da kombiniramo više različitih tehnologija i pokušamo udovoljiti zahtjevima kupca. Tako je nastala prva verzija tehnologije Nanodiy", pojasnio nam je ideju Saša Miklošić.

 Nanodiy je vrlo jednostavna tehnika tiska na tkanine, a za nju su ovi Koprivničani odlučili koristiti jeftine kućne pisače za ispis na Nanodiy papir s pigmentnom tekstilnom bojom. Nakon ispisa koji traje dvadesetak sekundi, boju otisnutu na Nanodiy papiru "popraše" stabilizatorom i pretvore je u gel, a zatim takvu geliranu boju, korištenjem termo preše, prenesu na majicu.  "Proces prešanja traje svega trideset sekundi i nakon samo jedne minute majicu možemo predati kupcu.

Tisak je vrlo jednostavan, korisnik nema potrebe za edukacijom, dovoljna je vrlo kratka obuka. Sama investicija u Nanodiy je vrlo mala i financijski je dostupna širokom krugu ljudi", tvrdi Miklošić. Kako kaže, mnogi su pokazali interes zbog raznih mogućnosti korištenja tehnologije Nanodiy u svom poslu – od suvenirnice, fotografa, škola, sportski klubovi, butika pa do udruga. Nagrada za najbolju poduzetničku ideju koju su dobili na Voogle konferenciji otvorila im je nove mogućnosti razvoja.

"Kontaktiralo nas je više investitora zainteresiranih za Nanodiy, no iako smo zainteresirani za partnersku suradnju s nekim od investitora, ta komunikacija je tek u začetku. Prvu polovina ove godine smo rezervirali za stvaranje mreže distributera u regiji, a nakon toga od jeseni planiramo izlagati na sajmovima u Milanu, Beogradu, Frankfurtu i Istanbulu, čime si otvaramo nova tržišta. Također pripremamo i novi proizvod namijenjen tisku na tekstil koji će biti predstavljen u jesen, a sigurni smo da će izazvati pozitivnu reakciju tržišta", otkrio nam je Miklošić. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

bravo narode!

Svaka čast!

New Report

Close