Hrvatske umjetnice zarađuju izradom unikatnih ruksaka

Cijena jednog komada je 99 kuna, ciljana publika su mlađe žene Cijena jednog komada je 99 kuna, ciljana publika su mlađe žene

Za izradu jednog primjerka treba i više dana, sirovina je iz Hrvatske, Francuske i Slovenije. Prodaju ih online.

Dvije hrvatske umjetnice, Lana Hudina iz Lana's Duckass i Lucija Kvorka iz Kola ovih su dana predstavile svoj zajednički projekt - liniju ručno rađenih ruksaka koji dolaze i u personaliziranim varijantama.

Za samu izradu zaslužna je Kvorka, dok Hudina potpisuje ilustracije otprije poznate pod brendom Duckass te finalni proizvod košta 99 kuna i dostupan je putem webshopa na stranici kolo.hr. Osim toga, njihove se ruksake može pronaći i na društvenim mrežama obiju autorica, a saznali smo i da zasad ne planiraju suradnju s trgovinama.  "Crteži su ručno rađeni, prvo vodenim bojama i tušem nakon čega slijedi računalna obrada i sublimacijski tisak. Ruksaci se mogu normalno prati na 30 - 40 Celzijevih stupnjeva u perilicama rublja", u razgovoru za Poslovni dnevnik kazala je Hudina. 

Motivi jedrenja, avantura...
Otkrila nam je i da su ciljana publika žene mlađe dobi, s time da su otvorene za sve niše kupaca, ali i da su svjesne kako su njihovim trenutačnim motivima možda malo sklonije žene. Tako su među prvima na Kolo ruksake aplicirani ilustracije, primjerice, jedrenja i ljetnih ljubavnih avantura.

Lana Hudina se, inače, crtanjem počela baviti još 2008. godine, dok je Kvorka svoju motivaciju za pokretanje biznisa pronašla u želji da stvori jednostavan, pamučni ruksak koji objedinjuje sve funkcionalne potrebe, a istovremeno i da bojama i vedrinom upotpunjuje modni izričaj svoga vlasnika. Ideja je u praktičan proizvod pretvorena nakon putovanja u Barcelonu biciklom, odnosno primoranosti putovanja s ograničenom prtljagom. 

"Suradnju planiramo nastaviti, dakako, i nakon ljeta koje je za nas praktički i gotovo. Sada se pripremamo za početak školske godine, božićno razdoblje i sve što slijedi", dodala je Hudina. Što se tiče materijala, dio dolazi od hrvatskih tekstilnih tvrtki, iako se ponekad posegne i za inozemnim izvorima kao što su Francuska ili Slovenija. Za izradu jednog ruksaka potrebno je, ovisno o gužvi, od jednog do nekoliko dana. 

Za ljeto, jesen...
Uz atraktivne ljetne destinacije, njihovi su ruksaci ujedno, kažu, odličan izbor za jesenske dane te su i prikladan poklon s obzirom na to da mogu biti upotpunjeni i imenima osoba koje će, bez obzira na dob, gradom rado prošetati noseći unikatne, ručno šivane ruksake. Asortiman se, poručuju, redovito nadopunjava pa preporučuju i redovito praćenje stranica društvenih mreža i Lana's Duckass i Kola. 

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!