Gideon Brothersu titula nove europske ‘AI’ zvijezde

Autor: Bernard Ivezić , 25. lipanj 2018. u 22:01
Matija Kopić, suosnivač startupa/Borna Filić/PIXSELL

Osječani pred stručnjacima iz industrije pobijedili u Londonu u konkurenciji više od 150 startupa iz 34 države.

Osječki startup Gideon Brothers u Londonu je na natjecanju Founders Foruma proglašen najboljim europskim startupom za umjetnu inteligenciju.

U žiriju nagrade bili bivši voditelj razvoja proizvoda u DeepMindu, aktualni tehnički direktor McLarena i predstavnici britanskog sveučilišta UCL-a. Hrvatski startup, uz zvonku titulu, dobio je i novčanu nagradu od 10 tisuća funti.

Gideon Brothers osnovao je bivši vlasnik Farmerona, Matija Kopić s kolegama Edinom Kočom, Josipom Ćesićem te povratnikom i Mostovim kandidatom za ministra gospodarstva 2016. Milanom Račićem.

Globalna mreža osnivača startupa i investitora imala je natjecanje za startupe koji razvijaju rješenja iz područja AI-ja, a trenutačno su u ranoj fazi razvoja.

Gideon se tamo predstavio s rješenjima autonomnih robota u zatvorenim industrijskim postrojenjima. Na natjecanje se prijavilo više od 150 startupa iz 36 država, a finalu je pristupilo njih pet.

Uz Gideon tu su bili švicarska cloud platforma za inovacije u kemijskoj industriji ChemAlive, britanski startup koji 2D slike pretvara u 3D modele Facesoft, britanski startup koji AI-jem poduže produktivnost tvornica Flexciton te portugalski NeuropsyAI, koji AI-jem pomaže u dijagnozi neuroloških i psihijatrijskih stanja.

Matija Kopić kaže da je velika stvar što ih je prepoznala AI industrija. George Northcott iz Foundersa kaže da od Gideona očekuje da inovira mnogo industrijskih strojeva i da željno iščekuje njihove daljnje uspjehe.

Komentirajte prvi

New Report

Close