Fitness klub postao najbolja američka franšiza

Autor: Poslovni dnevnik , 11. ožujak 2014. u 21:02
Kompanija Anytime Fitness prije samo deset godina bila je prilično nepoznata, a danas je vodeća u svom sektoru u SAD-u

Centri Anytime Fitnessa rade 24 sata dnevno i klijentima pružaju mogućnost korištenja usluge klubova kada im to odgovara.

Ako je suditi po listi najbrže rastućih franšiza magazina Entrepreneur (2014 Fastest-Growing Franchise Rankings), u kolijevci franšizinga Sjedinjenim Američkim Državama u posljednje vrijeme najpopularniji poslovi su fitness klubovi – i prodaja smrznutog jogurta. Na listi magazina Entrepreneur našlo se po šest kompanija iz oba navedena sektora, a najbolje su ocijenjeni lanac fitness klubova Anytime Fitness i lanac lokala za prodaju smznutog jogurta Menchie's.

Dobitna kombinacija
Zanimljivo je, piše portala Franchising.hr, da je najbolje rangirana kompanija iz sektora fitnessa zapravo i franšizni sustav broj jedan u Americi prema listi Entrepreneur's 2014 Franchise 500 – Anytime Fitness. Pokazalo se da je dobitna kombinacija koncept suvremeno opremljenog fitness centra koji radi 24 sata dnevno i klijentima pruža mogućnost korištenja usluge klubova kada im to odgovara. Danas Anytime Fitness ima gotovo 2500 klubova koje redovito posjećuje više od 1,9 milijuna ljudi. Osim toga što su osvojili Ameriku fitness centri Anytime Fitness proširili su se pomoću franšiza diljem svijeta tako da sada izvan SAD-a imaju 558 centara. Kompanija Anytime Fitness je prije samo deset godina bila prilično nepoznata i po brojnim ocjenama analitičara koji prate taj sektor potpuno novi sustav kada je riječ o franšizama, dok je na popis deset najboljih franšiznih sustava ušla tek prošle godine. 

Najbolji sustavi
Izbor magazina Entrepreneur sačinjen je na temelju liste 500 najuspešnijih franšiznih sustava, a kao osnovni kriterij rangiranja uzet je samo broj novootvorenih jedinica u Americi i Kanadi od srpnja 2012. do srpnja 2013. U tom razdoblju 102 kompanije koje su ušle u izbor ukupno su izdale 9844 novih franšiznih jedinica na tržište Sjeverne Amerike. 

Komentirajte prvi

New Report

Close