Drive Angel olakšava pomoć prilikom sudara

Autor: Marta Duić , 20. studeni 2014. u 17:34
PD

Drive Angel je mobilna aplikacije zagrebačke tvrtke MojAnđel nastala u želji da se unesrećenim u sudarima i nesrećama pruži brza pomoć.

Riječ je o aplikaciji koju je osmislila i izradila zagrebačka tvrtke MojAnđeo, a koja prepoznaje sudar automobila i o nesreći obavještava pozivni centar ili osobu po izboru korisnika te dojavljuje poziciju vozila i težinu sudara. Vladko Fras, direktor i osnivač tvrtke, napominje da će osvojiti i strana tržišta. U suradnji s autoklubovima aplikacija je dostupna korisnicima iPhonea i Android sustava.

Ideja se rodila jer je Fras dugi niz godina radio u inozemstvu i putujući cestama shvatio kolika je stvarna potrebu za ovakvim servisom. “Treba vam deset minuta da osmislite neku ideju, ali do njezine potpune realizacije slijedi pet godina posla”, objašnjava Fras.

U svijetu postoji slična aplikacija američke tvrtke Onstar, no Fras tvrdi da je Drive Angel mnogo bolji jer ne zahtijeva ugradnju u automobil. Uz to otporniji je na lažne alarme, koristi složenije metode detekcije sudara, pristupačniji je. Također, moguće ga je modificirati prema povratnim informacijama korisnika. Drive Angelov prvi kupac i korisnik bila je tvrtka ORYX Asistencija, a sada i osobe koje ugovore osiguranje od automobilske odgovornosti u Croatia osiguranju mogu besplatno koristiti uslugu.

Drive Angel prati korisnika dok vozi automobil te na temelju promjene brzine, buke u vozilu i ostalih parametara detektira ako dođe do prometne nezgode i šalje poziv za hitnu pomoć, policiju, vatrogasce ili pomoć na cesti. Kontakt služba šalje informacije koje mogu pomoći, o lokaciji prometne nesreće, vozilu, osiguraniku te krvnoj grupi i specifičnim bolestima. Ako su putnici u nesvijesti ili iz nekog drugog razloga ne mogu razgovarati, služba za pomoć će iz alarm poziva doznati lokaciju vozila i omogućiti brzu reakciju na terenu. Usluga je aktivna neprestano, na području cijele Hrvatske. Aplikacija će vas za sigurnu vožnju čak i upozoriti na brzu vožnju ili preveliku glasnoću audio uređaja, kao i predložiti “pauze za kavu”, ako je riječ o dužoj vožnji.

Drive Angel vozačima daje mogućnost da svaku svoju vožnju podijele s osobom po izboru koja će putem e-maila i SMS-a na digitalnoj karti dobivati obavijesti o početku i putanji vožnje te dolasku na cilj.  

Komentirajte prvi

New Report

Close