15-godišnjak zaradio 100.000 dolara na Bitcoinu, a novac iskoristio za pokretanje startupa

Autor: Poslovni.hr , 13. lipanj 2014. u 13:02
Screenshot

Erik je strastveni programer i zagovaratelj “uradi sam” obrazovanja. Od malena je sebe i svoje prijatelje vidio u računalnom svijetu i svijetu robotike.

Erik Finman je 15-godišnjak koji je 1.000 dolara dobivenih na poklon od svoje bake uložio u virtualnu valutu Bitcoin i zaradio 100.000 dolara, prenosi Business Insider. No, novac nije potrošio na na način kao što bi to učinio veliki broj njegovih vršnjaka.

Prošlog mjeseca ga je iskoristio za svoj projekt internetskog obrazovanja. Pokrenuo je stranicu Botangle, putem koje želi stvoriti zajednicu ljudi čiji interes je obrazovanje i usavršavanje znanja na specijaliziranim područjima. Stranica spaja platforme koje omogućuje studentima i mentorima pristup najrazličitijim izvorima informacija, što je jednostavno nemoguće u tradicionalnim učionicama.

Erik je strastveni programer i zagovaratelj "uradi sam" obrazovanja. Od malena je sebe i svoje prijatelje vidio u računalnom svijetu i svijetu robotike.

Trenutno, Erik razmišlja nastaviti svoje obrazovanje putem učenja od kuće. Ne planira ići na fakultet i zadovoljiti se znanjem koje mu ondje prenose.

"Ne vidim Botangle samo kao internetsku stranicu, nego kao internetsku intituciju koja će biti u mogućnosti pružiti nekome kompletno znanje koje je potrebno kroz školovanje", rekao je Erik Finman

"Nisam bio zadovoljan u mojoj lokalnoj školi, naročito kada mi je jedan profesor rekao da ću raditi u industriji brze hrane čitavog života. Nakon čitanja knjige Alexisa Ohaniana, odlučio sam preuzeti inicijativu i stvoriti nešto novo, nešto bi bilo koristilo ljudima", kaže Erik Finman.

Komentirajte prvi

New Report

Close